Deel dit artikel
-

Microsoft overwoog overname Slack voor 8 miljard dollar

Microsoft heeft even serieus overwogen om berichtendienst Slack te kopen, wat het softwarebedrijf tot acht miljard dollar had kunnen kosten.

De gedachte achter de overname zou zijn een snelgroeiende samenwerkingsdienst toe te voegen aan Microsofts eigen portfolio. Onder de productiviteitssoftware valt onder meer Office, Bing, Skype, Exchange en SharePoint.

Het kwam nooit tot een transactie omdat Bill Gates en Satya Nadella het uiteindelijk niet zagen zitten. Gates koos ervoor om de eigen software, Skype for Business (voorheen: Lync) in het bijzonder, uit te breiden met meer features. Dat blijkt geen vreemde beslissing nu blijkt dat Slack zich met de toevoeging van voice ontwikkelt richting de Skype-achtigen.

De suggestie om Slack te kopen kwam van de Qi Lu, de baas over Microsofts productiviteitssoftware.

Wanneer dit proces plaatsvond weet TechCrunch niet. Het moet in het begin van de bestuursperiode van Satya Nadella zijn geweest, hij begin in februari 2014, omdat Bill Gates zich in het begin actiever bezighield met Nadella’s inwerkproces.

Slack is het bedrijf van Stewart Butterfield (foto), de man die ooit ook fotodienst Flickr bedacht. Een concurrent van Slack is HipChat, onderdeel van het softwareportfolio van het beursgenoteerde Atlassian.

Foto: yodelanecdotal (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond