Deel dit artikel
-

Microsoft komt coronacrisis zonder kleerscheuren door

Ondanks een omzetwaarschuwing sluit Microsoft een verrassend goed kwartaal af, waarin de omzet 15 procent steeg naar 35 miljard dollar en de winst met 22 procent toenam tot 10,8 miljard dollar. Doordat Microsoft niet is aangewezen op advertentie-inkomsten, had het coronavirus nauwelijks invloed op de resultaten.

Het bedrijf profiteerde van thuiswerkers en met name van het toegenomen cloudgebruik. Die cloud leverde Microsoft alleen al 13,3 miljard dollar op, 39 procent meer dan een jaar terug.

Zakelijke office producten en aanverwante clouddiensten groeiden dankzij Office 365 met 15 procent, evenals de consumentenversie van Office. Dankzij corona nam het gebruik van chatsoftware Teams enorm toe. Het aantal dagelijks actieve gebruikers steeg naar 75 miljoen.

LinkedIn groeide 21 procent en CRM (Dynamics) 17 procent.

Server producten en clouddiensten stegen in omzet met 30 procent.

Alleen het onderdeel Personal Computing kende een geringe groei in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar. Zo deed XBox content en diensten het nauwelijks 2 procent beter en Surface producten (tablets en laptops) slechts 1 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond