Deel dit artikel
-

Microsoft trekt laatste Windows 10 Update terug

Microsoft heeft de laatste Windows 10 Update, die afgelopen week verscheen, weer ingetrokken. Er zijn te veel problemen geconstateerd. Zo zijn er meldingen dat Windows bij installatie bestanden of programma’s wist.

Microsoft heeft de Windows 10 October Update voor pc’s en tablets ook als losse download verwijderd en roept gebruikers die hem al hebben opgehaald op om hem niet te installeren.

De problemen waren niet opgemerkt tijdens de previewperiode die toch enkele maanden heeft geduurd. Mogelijk gaat het niet om een wijdverbreid probleem.

Het wissen van bestanden is maar een van de problemen. Zogenoemde Auto Display stuurprogramma’s van Intel blijken niet compatibel met de nieuwste Windowsversie. Ook zijn er meldingen dat apps die via de Microsoft Store zijn geïnstalleerd, inclusief browser Edge, geen contact met het internet kunnen maken.

De update bevat een groot aantal kleinere veranderingen, waaronder een slim klembord, een donkere File Explorer, een nieuw knipprogramma en een tool om overbodige bestanden op te ruimen en grote bestanden zoals foto’s en video te verplaatsen naar een externe opslag.

Microsoft werkt zijn systeemsoftware elk half jaar bij. Het is echter nog niet eerder voorgekomen dat Microsoft een complete Update tijdelijk intrekt.

Deel dit bericht

12 Reacties

Melinda Stompé

Mijn vader heeft een laptop Acer Windows 10 . En bij hem is de update automatisch gegaan en mist idd bestanden en taakbalk.
Wat is een optie om zijn laptop Windows 10 weer compleet te maken . Leeghalen en op nieuw installeren alsof het de 1 ste keer is,of komt het na nieuwe update weer goed

CH - nvt

eergisteren ook bij ons Windows 10 binnen gekomen.
en jakkes merkte vanmiddag diverse xkenloads en documenten foetsie….brrŕrrr.
wie dit op zijn geweten heeft …..heel graag mijn bestanden terug aub !!!

Bob

Eergisteren op 3 computers de update geïnstalleerd en GEEN problemen. Documenten, Afbeeldingen, etc. zijn gewoon blijven staan. Wel is het zo, dat op geen van de computers iets direct met OneDrive werd gedeeld. Wellicht ligt daar de oorzaak?

Fulco

Op 1 laptop geïnstalleerd en geen enkel probleem. Alle documenten en afbeeldingen etc zijn nog steeds aanwezig.

Peter

Ik heb hem ook op een laptop (Acer Aspire F5-573G) geïnstalleerd, zonder enig problemen.
Ik maak ook geen gebruik van OneDrive.

Mertens

Microsoft office 2016 plus vraagt na update naar de activatiecode. Als ik die code ingeef gebeurt er niets!

Dries

Problemen met internet en diversen bestanden kwijt
Na laatste Windows update

Holliebal

Mijn moeder krijg na de Windows October update een zwart scherm en de computer start wel op maar ze heeft geen beeld meer, niets, noppes, het beeldscherm (de monitor) ATI Radeon HD 4200 stuurprogramma/driver is w.s. het probleem! Heel soms doet ie het wel en kan ze inloggen maar heeft ze hele grote letters, dat is pas gaande sinds de vorige update (Patch Tuesday in September) voor de grote October Update 2018. Vreselijk balen dit!

Jacob

Na de October update, krijg ik bij het opstarten eerst een zwart scherm.
Dit duurt soms wel 20 minuten.
Daarna start hij verder op.
Documenten en Programma’s zijn er nog allemaal.
Ik heb een Lenovo”ideapad”300

Elize

BIj mij is het kommer en kwel na de laatste update van Windows.
Mijn laptop geeft nu ineens – zelfs enkel tijdens het surfen – onvoldoende geheugen aan en dat met 16 GB RAM.
Daarnaast tot in den treure en om de haverklap een blauw scherm met foutcode of het scherm wat ineens volledig op zwart gaat. Reboot is dan het enige wat werkt.

Nooit geen last van gehad tot begin deze maand 🙁

Hopelijk komt er snel een oplossing wat dit is erg ****

Ik heb een Acer Aspire F5-771G-76LA

Holliebal

Daarom zodra hij uit is download ik de nieuwe Windows 10 versie bij Microsoft en doe altijd direct een schone installatie. Bij mijn moeder heeft de laatste October update de hele pc en monitor naar de Filistijnen geholpen! Ik doe elk half jaar een schone installatie, echt aan te raden, hij is dan weer lekker opgeruimd en opgeschoond!

Hollewand

Ik kan bij een geopende Email de achter liggende berichten niet meer openen. Dan krijg ik een melding: Klik of tik om koppeling te volgen.Ik kan hier niets mee. Hopend dat dit met spoed door een nieuwe up date weer in orde is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond