Deel dit artikel
-

Microsoft: veel investeringen, omzet online ads daalt

Ondanks jaren intensief investeren, ziet Microsoft nog steeds een daling in de omzet van online advertising. Het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet uit online advertising weer dalen, dit keer met 3 procent.

Het verlies bij de online service divisie bij Microsoft, waaronder zoekmachine Bing en MSN vallen, liep het afgelopen kwartaal op tot 480 miljoen dollar. Niet verrassend, gezien de grote investeringen in onder meer Bing. Vorig jaar bleef de teller steken op een verlies van 321 miljoen dollar.

Deze divisie bestaat voor een groot deel uit online advertising-activiteiten. De omzet kwam hier het afgelopen kwartaal uit op 490 miljoen dollar. Vorig jaar was er in hetzelfde kwartaal een omzet van 520 miljoen dollar.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van Microsoft.

Desondanks ging de omzet uit search in de Verenigde Staten, te danken aan zoekmachine Bing, een weinig omhoog. Search advertenties op Bing lieten het afgelopen kwartaal in de Verenigde Staten een ‘mid single digit’-groei zien. Exacte cijfers geeft Microsoft hierover niet vrij. De groei zal niet al te groot zijn.

MicroHoo

Om concurrent Google beter het hoofd te kunnen bieden sloten Yahoo en Microsoft een deal. Microsoft kreeg het exclusieve recht om de zoektechnologie van Yahoo te integreren in de eigen zoekplatformen. Bing is voor de duur van de deal het betaalde zoekplatform voor de sites van Yahoo.

De omzet uit online advertising daalde bij Microsoft met 3 procent, alsnog minder dan de daling bij Yahoo van 12 procent.

De totale omzet uit alle divisies daalde met 14 procent naar 12,92 miljard dollar. De netto winst daalde naar 3,57 miljard dollar.

Deel dit bericht

1 Reacties

Sicco van Hoegee

Geen wonder. Iedereen die ooit met de advertentie tools van Microsoft heeft gewerkt weet dat het bijna onmogelijk is om er geld uit te geven.Heb diep respect voor de partijen die het guld en doorzettingsvermogen hebben om het wel voor elkaar te krijgen.Ook contact krijgen met accountmanagers en/of supportmedewerkers is onmogelijk. Als iemand van Microsoft dit leest ze mogen me voor advertenties bellen op 010-4116000. Ben de directeur van Tellus BV.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond