Deel dit artikel
-

Microsoft wipt 800 man personeel

Microsoft schrapt nog eens 800 arbeidsplaatsen. Het Nederlandse personeel blijft buiten schot.

Eerder maakte Microsoft bekend het werkpersoneel met 5.000 man terug te brengen om kosten te besparen. Dit zou gebeuren voor juni volgend jaar. Inmiddels heeft Microsoft deze doelstelling ruim behaald.

In voorgaande ontslagrondes verdwenen er 4.600 werkplekken. Hieronder viel ook een klein deel van het personeel in Nederland. Met de resterende 800 gaat het bedrijf over de eerdere doelstelling van 5.000 heen.

De nieuwe ontslagen vallen in verschillende bedrijfsonderdelen en op meerdere locaties. Deze ontslagronde heeft geen gevolgen voor het personeel in Nederland.

Tussen de mensen die hun baan kwijt zijn bevindt zich ook Don Dodge, directeur van de afdeling Business Development voor beginnende bedrijven.

Microsoft laat weten mensen te blijven aannemen voor divisies waar dit nodig is. Tegelijkertijd gaat de waarschuwing uit dat verdere ontslagen niet uit zullen blijven.

Uit de meest recente kwartaalcijfers bleek dat Microsoft, ondanks jaren intensief investeren, nog steeds een daling in de omzet van online advertising ziet. Het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet uit online advertising weer dalen, dit keer met 3 procent.

Deel dit bericht

1 Reactie

sfomark

Het ontslaan van Don Dodge heeft een storm van kritiek teweeg gebracht in de internationale internetwereld. Don is eentopper en je kunt je niet voorstellen hoeveel goed hij heeft gedaan bij Microsoft. Zonder hem geen Bizspark. Don heeft trouwens wel zijn klasse getoond, want ook na het ook voor hem onverwachte ontslag bleef hij met respect praten over zijn voormalige werkgever. Ieder Nederlands bedrijf dat innovatief claimt te zijn en ook nog eens de oversteek naar de VS overweegt, moet proberen om hem als adviseur aan boord te rijgen. Zijn netwerk is gigantisch en van grote waarde voor welen. 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond