Deel dit artikel
-

Microsoftoplichters misbruiken Nederlandse telefoonnummers

Oplichters die zich voordoen als helpdeskmedewerkers van Microsoft bedienen zich van een nieuwe truc. Ze gebruiken willekeurige bestaande Nederlandse telefoonnummers.

Fraudehelpdesk meldt het geval van een man uit Nijmegen die in drie weken tijd minstens veertig telefoontjes kreeg. Hij werd gebeld door mensen die vertelden dat ze een gemiste oproep van hem hadden. Een vrouw die belde gaf aan dat ze door een zogenaamde medewerker van Microsoft was gebeld. Ze vertrouwde het niet, hing op, belde het 024-nummer terug en kreeg toen de man uit Nijmegen aan de lijn.

In 2015 hebben al meer dan 1300 personen zich bij de Fraudehelpdesk gemeld omdat ze zouden zijn gebeld door een medewerker van Microsoft. In minstens 37 gevallen was hier een 024-nummer bij betrokken, waarvan 35 in de laatste maand. Het is volgens de Fraudehelpdesk een koud kunstje om telefoontjes te plegen met een willekeurig ander nummer als dekmantel, bijvoorbeeld met speciale software.

De Microsoftbellers hebben vrijwel altijd een Indiaas of Pakistaans accent en proberen bij nietsvermoedende gebruikers malware te installeren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond