Deel dit artikel
-

Miinto brengt eigen kassasysteem uit

Het online verkoopplatform voor onafhankelijke fashion retailers Miinto brengt, samen met technologieleverancier Visma, een eigen kassasysteem uit.

Dit zogeheten point of sale-systeem (POS) geeft boutiquehouders een doorgaans goedkoper systeem dan ze gewend zijn dat bovendien naadloos overweg kan met marketing, promotie, voorraadbeheer en payments in de online wereld.

Lauren van der Heijden van Miinto Nederland: “De kassamarkt wordt gedomineerd door traditionele spelers die online en offline nog niet combineren.”

Miinto is een platform waar fysieke winkeliers hun fashionvoorraad onder één dak aanbieden en online transacties kunnen laten uitvoeren. De fysieke afhandeling vindt plaats in de fysieke winkels zelf.

“Bij ons aangesloten ondernemers hebben daardoor relatief oude en dure kassasystemen. Die praten niet met onze backend en kunnen niet overweg met zaken als Google Shopping en affiliatenetwerken, kanalen die heel gebruikelijk zijn in de online wereld. Dat zijn zaken die boutiques nodig hebben om te overleven. Daarom leveren we een POS, in de vorm van een downloadbare app, met het Miinto-merk met Visma-technologie.”

Visma bedient in Nederland tienduizenden zakelijke klanten, waaronder administratie- en accountantkantoren.

Een abonnement op het Miinto POS wordt met honderd euro per maand als concurrerend gezien.

Behalve dat winkeliers een moderne kassa in huis krijgen, gewoon op hun iPad, kunnen ze ook de samenstelling van hun assortiment real time doorgeven. Als uit de winkel het het laatste item uit een collectie is verdwenen staat het ook niet meer online.

Van der Heijden over de cijfers: “Het gaat heel goed. Vanaf september zien we een enorme groei en de conversieratio’s zijn extreem gestegen. Dat komt mede doordat we meer zijn gaan automatiseren waardoor collecties vroeger in het seizoen online komen. De omzet is meer dan driehonderd procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond