Deel dit artikel
-

MijnAlbum.nl trekt miljoenen foto’s uit Hyves

Een week voordat Hyves zelf de exportfunctie aanzet, heeft MijnAlbum.nl al dagen een techniek in gebruik waarmee ex-Hyvers hun archieffoto’s uit de profielensite kunnen halen.

“Gisteren gingen we richting de twee miljoen foto’s op een dag”, zegt marketingdirecteur Andries Nolles. “We liepen tegen de limiet aan van wat Hyves via zijn API liet exporteren. Ze waren echter zo sportief op dat plafond voor ons weg te nemen.”

MijnAlbum.nl uit Joure ontwikkelde in het verleden al de tool om foto’s uit Hyves en Facebook te kunnen importeren naar de Nederlandse dienst. Toen bekend werd dat Hyves ermee zou stoppen, besloten we de tool opnieuw onder de aandacht te brengen bij onze gebruikers via de nieuwsbrief en ons Facebook.”

De ervaringen van afgelopen dagen laten zien dat veel Nederlanders honderden, zo niet duizenden, foto’s op TMG-servers hebben staan en die graag terug willen. Voor velen was Hyves de eerste ervaring met sociale netwerken en het online delen van privéfoto’s met eigen kringen.

Hyves zelf biedt zijn oudgebruikers pas vanaf volgende week vrijdag de optie om fotoarchieven te downloaden. Eind december gaat de knop helemaal om. Dan worden alle restanten van wat ooit profielensite Hyves was verwijderd.

Foto: Marco Raaphorst (cc)

Deel dit bericht

22 Reacties

Martin Beek

Ik heb mijn gegevens gedownload zonder problemen! Ook gebruik gemaakt van mijnalbum.nl .
Dit alles nu overgezet naar http://www.friendweb.nl – want dat is naar mijn idee het beste aansluit bij mijn oude Hyves pagina.
Tot zo ver gaat dit nog redelijk soepel.

Ik vind dat het team van Hyves wel een compliment verdient voor deze service – en medelijden voor het team van friendweb.nl die schijnbaar nu honderden nieuwe gebruikers per uur er bij krijgen 😉

Slim initiatief van mijnalbum.nl en voor mij ook makkelijk om e.e.a. over te zetten. Top!
Martin

Matt

Niet getreurd Hyvers hebben zelf het initiatief genomen een plek voor Hyves vrienden te maken op http://www.snoeten.nl in 7 dagen hebben al ruim 4000 Hyvers hun vrienden terug gevonden!

Amanda lepelaar

Kan iemand mij helpen ik heb een i phone 5 wil mijn foto’s graag van hyves hebben heb er al veel over gelezen maar als ik op foto’s druk krijg ik niks op hyves er stond ook iets dat het met mega pixels te maken heb heeft iemand er meer weet van vriendelijk bedankt een meisje die graag haar foto’s wil hebben

M Strijbos

Ja lekker ben je net aant zoeken 8 november gelanceerd en 15 -12 al niets meer te vinden lekker op tijd!!
Ik vind toch dat ze wel ietwat langer de mensen de kans hadden kunnen geven om hun spullen ervan af te halen.
grrrr

Linda

Potverdikkie, ik zal wel in een ei hebben gezeten maar ik wilde aan een vriendinnetje wat oude foto’s laten zien op Hyves….alles weg!!! Ik zie nog wel mijn profielfoto. Maar al mijn foto’s zijn weg. Is er nog een andere manier om mijn foto’s terug te halen? Graag hulp…..

Annette

Ja dat is ook mijn vraag, waar zijn de foto’s??? en zijn ze terug te halen?

monique

Gewoon niet leuk, fotos opgeslagen naar mijn album, maar nu wil ik ze terug en kan ik gaan betalen. Kost 10 euro voor je eigen fotos terug te krijgen.

dunya

Kostbare foto’s met speciale mensen erop….WEG!!!! Heel erg verdrietig!! :'(

hyves

als ik erop klik staat er dat ik een wachtwoord in moet vullen omdat de eigenaar van de site dat heeft ingesteld???

Myrthe

Inderdaad erg benieuwd naar het wachtwoord!

Sil

Ik baal vandaag de dag nog steeds dat ik mijn foto’s kwijt ben.
Zeker nu een dierbare vriend van mij is overleden

Sil

Beste “eigenaar”
Wilt u zo vriendelijk zijn om ons het wachtwoord te geven zodat wij onze foto’s zonder kosten terug kunnen vinden?
Bvd
Sil

Jerno

Weten we al iets over het wachtwoord?

Tamara

Ik zou ook graag het wachtwoord hebben

Sharon Hendriks

Is er een mogelijkheid om de foto’s die op hyves stonden nu nog terug te kunnen krijgen?

Mijn beste vriendinnetje is over overleden heb met haar heel mij jeugd door gebracht. Nu staan al die foto’s daar dus op vanwege gecrashte harde schijven staat het alleen daar nog.
Vandaar die vraag.
Je denkt er niet over na om altijd doros

Zou deze heel graag weer terug willen hebben.

Hoop op antwoord terug..

Met vriendelijke groet,

Sharon Hendriks.

Sharon Hendriks

Is er een mogelijkheid om de foto’s die op hyves stonden nu nog terug te kunnen krijgen?

Mijn beste vriendinnetje is over overleden heb met haar heel mij jeugd door gebracht. Nu staan al die foto’s daar dus op vanwege gecrashte harde schijven staat het alleen daar nog.
Vandaar die vraag.
Je denkt er niet over na om altijd foto’s te nemen en nu baal ik.

Zou deze heel graag weer terug willen hebben.

Hoop op antwoord terug..

Met vriendelijke groet,

Sharon Hendriks.

Monique Hindriksen

Ik heb deze vraag al een paar keer voorbij zien komen zonder antwoord, helaas.
Ook ik heb oude foto’s op hyves laten staan en helaas niet gedownload. Nu probeerde ik inderdaad ook op uw site te komen, maar ook ik heb het wachtwoord niet.
Kunt u mij vertellen of er nog een mogelijk is om aan de oude foto’s te komen?

Alvast vriendelijk bedankt.

Monique Hindriksen

Francien Ahuis

Lees nu pas wat er allemaal gebeurd is Kon nergens mijn foto,s terug vinden Ik wil wel mijn foto,s terug en ben ook niet van plan om er voor te betalen Ik heb niet om die verandering gevraagd mijn email adres is inmiddels veranderd Wil dus wel weten waar mijn foto,s zijn Het is mijn eigendom Ik wacht op een antwoord

Stijn Janssen

Kan ik nog kosteloos in het bezit van mijn foto’s kunnen komen die op hyves stonden ??

Mvg Stijn Janssen

Michiel - -

Hallo,

Ik zou ook graag mijn Hyves foto’s terug willen en ben bereid hiervoor te betalen. Ik heb er destijds ook niet tijdig aan gedacht deze te downloaden, maar er ligt natuurlijk een zekere eigen aansprakelijkheid want iedereen heeft de gelegenheid gehad de foto’s te downloaden.

Nogmaals ik ben bereid te betalen om mijn foto’s terug te krijgen. Er zitten veel dierbare en hilarische herinneringen tussen. Graag ontvang ik een reactie!

Met vriendelijke groet,

Michiel

Amanda

Weet iemand of dat nog kan? Fotos filmpjes terughalen?

Joyce

Ik denk dat ik maar een procedure ga starten. Dit is ook een vorm van privacy schending. Ik wil al mijn bewaarde foto’s en mailtjes terug!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond