Deel dit artikel
-

MKB: Helder advies Gezondheidsraad over 5G

Ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW hebben in een brief bij staatsecretaris Keijzer gepleit voor verdere uitrol van 5G. Zij reageren hiermee op een onderzoek van de Gezondheidsraad, die eerder deze week concludeerde dat de elektromagnetische velden in 5G veilig zijn voor de bevolking.

Het belang van 5G voor de Nederlandse economie is groot, stellen beide organisaties. 5G is een belangrijke bouwsteen voor de steeds verder digitaliserende maatschappij en economie. Vooral ook in een tijd waarin de betrouwbaarheid en veiligheid van de netwerken belangrijker zijn dan ooit.

De beide verenigingen willen gezamenlijk van 5G een succes te maken. Dat kan concreet door gemeenten en burgers proactief te informeren over de uitkomsten van het onderzoek van de Gezondheidsraad, zeggen de bedrijfslevenorganisaties. Maar ook door gemeenten nog beter te ondersteunen bij de uitrol van de nieuwe netwerken.

MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het goed om te lezen dat er geen reden is om het gebruik van frequentiebanden tot 3,5 GHz te stoppen of te beperken. Ook concludeert de Gezondheidsraad dat aanvullend onderzoek gewenst is. Ook daar zijn de ondernemersorganisaties voorstander van.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond