Deel dit artikel
-

MMS en mobiel internet helpen groei Orange

Mobiele operator Orange, dat deel uitmaakt van France Telecom, dankt een deel van zijn groei aan de toenemende populariteit van non-voice diensten, zoals MMS en mobiel internet. De Nederlandse Orange-dochter Dutchtone zag zijn omzet over 2002 met tien procent stijgen naar 400 miljoen euro. Het aantal klanten in Nederland daalde echter met acht procent.

Dutchtone deed het goed in het laatste kwartaal van 2002, zo blijkt uit de resultaten van 2002. Mede door de feestdagen steeg de omzet met 16,8 procent (ten opzichte van dezelfde periode van 2001) naar 104 miljoen euro.

Over heel 2002 groeide de omzet van Dutchtone met tien procent naar 400 miljoen euro. Het aantal klanten over het hele jaar daalde echter met acht procent, naar iets minder dan een miljoen. De zo belangrijke ARPU (gemiddelde omzet per gebruiker) groeide volgens een Dutchtone-woordvoerster met vijftien procent, naar een bedrag dat het bedrijf niet wil openbaren. Dutchtone verwacht op non-voice gebied veel van Dutchtone Extended , haar nieuwe GPRS-dienst.

Ook moederbedrijf Orange, dat onderdeel uitmaakt van France Telecom, boekte aardige resulaten. Dat heeft per 31 december 2002 in totaal 44,4 miljoen klanten, negen procent meer dan in 2001. Daarvan kwamen er 1,1 miljoen in het laatste kwartaal bij. De omzet steeg 11,7 procent naar 17,1 miljard euro. Orange meldt geen winst- of verliescijfers.

Orange lijkt het beter te doen in zijn tweede hoofdmarkt, het Verenigd Koninkrijk, dan in thuismarkt Frankrijk. De ARPU in het Verenigd Koninkrijk steeg 5,7 procent naar 259 pond (392,5 euro). De ARPU in Frankrijk daalde echter bijna 4 procent naar 377 euro.

MMS en mobiel internet lijken aan te slaan bij de Britten. Het grootste deel van de Britse ARPU-groei (64 procent) komt namelijk uit non-voice diensten. In Frankrijk zorgden non-voice diensten voor 8,9 procent van de omzet.

Deel dit bericht

1 Reacties

Peter de Grroot

Omzet is 400 miljoen euro en er zijn 1 miljoen klanten. Het lijkt me dan dat de o zo geheime ARPU 400 Euro is of Euro 33 per maand. Heb ik iets gemist hier? Peter

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond