Deel dit artikel
-

EasyJet scoort met mobiel, bezuinigt op online marketing

Vijf procent van de omzet van EasyJet loopt al via smartphones, en de apps van de prijsbreker worden met honderduizenden gedownload. Dat blijkt uit een interview dat marketingdirecteur Peter Duffy gaf aan AdAge. De investeringen in online marketing gaan echter omlaag.

Hoewel EasyJet al jaren online is, had het bedrijf tot voor kort geen doordachte digitale strategie. Elke vrijdag ging er een mailing naar klanten, en diverse talen, en dat was het min of meer. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij overigens geen windeieren gelegd, want vorig jaar boekte EasyJet zijn hoogste winst ooit.

De luchtvaartmaatschappij heeft die stijging opvallend genoeg ook nog eens bereikt door minder online te adverteren. Van het marketingbudget ging de helft tot voor kort naar online advertenties, dat is nu nog maar dertig procent, overwegend zoekadvertenties en display, maar geen CRM. De verbeterde balans levert een hogere respons op.

Inmiddels wordt volgens Duffy wel meer met de klantendatabase gedaan. Als klanten tijdens een vakantie in 2012 een vakantie boekten, maar dat in 2013 niet doen, krijgen ze een herinnering toegestuurd. Ook helpt EasyJet klanten die geen duidelijke bestemming voor ogen hebben met online suggesties.

Inmiddels lijkt mobiel steeds belangrijker te worden. Het bedrijf claimt dat elke tien dagen er minimaal honderdduizend EasyJet-apps (Android, iPhone) worden gedownload.

Marketingdirecteur Duffy vertelt aan AdAge dat hij meer met sociale media wil doen. Het bedrijf heeft zeventigduizend volgers op Twitter, maar doet er nog heel weinig mee.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond