Deel dit artikel
-

Mobiel internet: niet praten, maar doen

Maandagavond is tijdens de derde Mobile Monday netwerkbijeenkomst een heuse user generated Top Tips-lijst samengesteld voor iedereen die morgen wil beginnen met mobiel internet.

‘Gewoon beginnen, er niet teveel over praten, maar doen’. Die tip van Martin Voorzanger, direct marketing manager bij TomTom is gisteravond tijdens de derde netwerkbijeenkomst Mobile Monday door bezoekers verkozen tot Top Tip voor iedereen die morgen wil beginnen met mobiel internet. ‘Biedt gratis spullen aan’ en ‘Profiteer van je bestaande exposure voor promotie van je mobile site’ eindigde op de tweede en derde plaats.

Mobile Monday is in 2000 in Zweden onstaan als een initiatief om mobiele ondernemers met elkaar te verbinden. Inmiddels zijn er chapters over de hele wereld. Mobile Monday Amsterdam is begin 2007 in het leven geroepen door Raimo van der Klein, voormalig innovatiemanager bij KPN en nu als consultant aan de slag bij NOS. De Amsterdamse chapter telt inmiddels 630 leden.

Na twee bijeenkomsten realiseerde het bestuur zich dat het format van een publiek dat luistert naar een spreker op het podium wel heel erg 1.0 is vergeleken met de onderwerpen die worden besproken. Daarom was de bijeenkomst gisteren veel interactiever. Eerst gaven Laurens Rutten van MoMac en Mark de Buck van Vodafone ieder hun eigen tien tips en daarna was het de beurt aan het publiek. Zo ontstond een lijst met 28 tips waarop het publiek vervolgens mocht stemmen.

Dat werd een ware happening. Op verschillende tafels stonden per genoemde tip dozen klaar. Het publiek had vijf muntjes gekregen en moest die onder begeleiding van een vrolijk deuntje in de doos werpen waarop de tip van hun keuze stond. Twitterkoning Erwin Blom werd er zo vrolijk van dat hij zelfs even een polonaise inzette. Er werden in totaal 453 stemmen uitgebracht. Van der Klein is tevreden. "Deze opzet is veel beter voor het netwerken."

10 tips
1 Just Start
2 Offer Free stuff
3 Benefit from existing exposure for promotion
4 Understand and utilize Google Mobile
5 Short URLs
6 Direct traffic to your site from open directories
7 Transparancy in communication
8 Stimulate user participation in your mobile site
9 No navigation behind softkey
10 Select and push content with teasing name 
 
Foto: Marjolijn Kamphuis

Deel dit bericht

7 Reacties

joan blaas

Grappig, ik had er graag bij willen zijn. Hebben mensen nog tips voor tip: "Direct traffic to your site from open directories". In Nederland heb je alleen web & walk maar wat is er internationaal? /joan

Claire Boonstra

Hallo Joan, Er zijn in Nederland al meerdere startsites (die van Ilse als belangrijkste: http://www.startpagina.nl/pda) maar ook internationaal is er al heel wat te vinden. Denk bijv. aan mippin.com; dir.mobi. Zie verder tip 6 van de presentatie van Laurens (klik op zijn naam in het artikel hierboven en je komt op zijn slideshare presentatie). En verder: je bent van harte welkom volgende keer. We zijn erg blij met alle feedback en reacties die we hebben gekregen – nemen we allemaal mee naar MoMo versie 4 in januari. Als je je aanmeldt via onze site blijf je automatisch op de hoogte. Claire(MoMo organisatie)

Harry

Zouden ze in Frankrijk een top 10 in het Chinees gegeven hebben?

Martijn

Free stuff zou natuurlijk op 1 moeten staan (overigens kwam die tip van Phil Winram van Mobfly.net), want dan heb je tenminste wat te doen!

E. van der Voort

Er wordt al 10 jaar lang gesproken over mobiel internet en men klooit maar wat aan. Het zal nooit wat worden omdat het aanbod verschrikkelijk slecht is en de tarieven buitensporig hoog.

Phil Winram

I would add http://www.pocketpcmag.com as a good international mobile portal. http://www.mobfly.net (shameless plug here) is also a good place to announce your mobile service.

GeMulder

Inderdaad niet praten maar doen… SPANAIR.MOBISpanair and Vodafone Spain join forces to save their customers time with a new mobile boarding card service  Spanair thus becomes the first airline to offer passengers this type of service.  http://www.europeaninvestor.com/SiteFiles/company/company.asp?Customer=1&CompanyCode=s-sas&PressID=20865&MenuItem=91&wtLang=Dutch

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond