Deel dit artikel
-

Mobiel internetten in EU blijft duur

De Europese Raad ziet niets in een voorstel van het Europees Parlement om de kosten voor mobiel bellen en internetten in Europa te verlagen. Mobiel internetten wordt eind dit jaar dan ook niet even duur als op iemands thuismarkt.

Dat lijkt de definitieve uitkomst van de onderhandelingen tussen de Europese ministers, de Commissie en de volksvertegenwoordigers onder sturing van EU-voorzitter Letland. Eind deze maand gaat het voorzitterschap over naar Luxemburg, dat het onderwerp dan weer op de agenda kan zetten.

De Europese Commissie en het Parlement willen dat iemand over in de EU tegen hetzelfde tarief als op zijn thuismarkt moeten kunnen bellen, sms’en en internetten. Dat zou de economie een aanzienlijke impuls kunnen geven. De ministers echter houden dat tegen uit economische belangen van vooral de zuidelijke lidstaten. Zij verdienen veel geld aan de buitenlandse gastgebruikers van de mobiele netwerken in hun landen.

Foto: Vinoth Chandar (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Appelschiller

Het wordt alleen maar duurder om te bellen. Ziggo gaat alweer een cent per minuut omhoog.

Harrie

Data roaming kosten zijn zo hoog dat een zeer groot deel van de gebruikers dit uit zal zetten. Met als gevolg dat je, op een moment dat je veel meemaakt, niets kan delen. Ik denk juist dat de operators enorme bedragen aan data inkomsten missen door hun starre houding.

Als we in Europa verder willen gaan in samenwerking is dit een essentiele vereiste. In de USA zou het echt van de gekke zijn als je in elke andere staat dan je thuisstaat hoge roamingkosten zou moeten betalen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond