Deel dit artikel
-

Mobiel verkeer groeit tot tien procent Nederlands internet

De hoeveelheid mobiele traffic aan websites verdrievoudigde afgelopen jaar tot 7,5 procent. Bij huidige tempo gaat voor de zomer van 2012 tien procent van alle internetverkeer in Nederland via telefoons en tablets.

De onderzoekers van Mobile Metrics stellen: “De grootste groei komt nog steeds van de Apple iPad die in november een aandeel van 28 procent had in het mobiele verkeer. Voor de Androidtelefoons groeide het aandeel binnen het mobiele verkeer van 12,5 procent in november 2010 naar 21 procent in november 2011.”

De verdeling over de verschillende mobiele dragers:

Apple-apparaten zijn in deze steekproef goed voor zeventig procent van al het gemeten verkeer.

Op de twintig onderzochte sites in het onderzoek varieert het mobiele aandeel in het gebruik tussen de drie en dertien procent. De sites genereren samen ruim 5 miljoen bezoekers per maand en zijn verdeeld over diverse sectoren zoals nieuws, entertainment, reizen, opleidingen en e-commerce. Er is gekeken naar het verkeer naar ‘normale’ websites, apps en speciale mobiele sites zijn niet meegerekend.

Foto: Devon Christopher Adams (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

john voorts

Met de feestdagen zal dit aandeel misschien nog wel groter worden. Een groot deel van de mensen bestelt namelijk via zijn tablet. http://www.internetvoortablet.nl/mobiel-internet-verkeer-stijgt-tot-10-procent/190

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond