Deel dit artikel
-

Mobiele aanbieder Hyves vernieuwt

Het telecommerk Hyves Mobile komt voor het einde van het jaar met een nieuwe propositie.

Details over het nieuwe aanbod wil Hyvesbaas Marc de Vries niet kwijt. Hij bevestigt wel aan Emerce dat het product niet verdwijnt en het voor 2012 andere kenmerken krijgt. Koen Kam, een van de oprichters van Hyves, is technisch directeur van de mobiele operator.

“De focus komt meer te liggen op ‘connected zijn’, in verbinding staan met je vrienden.”

“In het afgelopen jaar hebben we vooral geleerd. Vergeleken met andere mobiele virtuele aanbieders hebben we relatief weinig marketingkosten.” Het bedrijf kan zijn eigen netwerk van 10 miljoen leden online gratis rechtstreeks op het mobiele product wijzen. Er is een relatief klein aantal abonnees nodig om kostendekkend te kunnen werken.

Over het aantal abonnees zegt De Vries niets.

Hyves lanceerde in oktober 2010 de mobiele aanbieder Hyves Mobile. Het doel was om de telecommarkt op zijn kop te zetten. “Maar om dat te doen zijn we wel weer afhankelijk van die traditionele operators. We werken immers op hun netwerk. T-Mobile is wel een bedrijf dat beseft dat mobiele internet de weg naar de toekomst is.”

“Wij willen onze leden met elkaar in contact brengen. Het maakt niet uit of dat gebeurt via het web, mobiel internet, ‘gewone’ mobiele telefonie of mobiele VoIP.”

De huidige klantengroep van Hyves Mobile bevindt zich in termen van leeftijd in een wat hoger segment. Met het nieuwe aanbod denkt het bedrijf een breder publiek te kunnen aanspreken.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen Bos

Zou dit de eerste mobiele aanbieder worden die data als uitgangspunt neemt met daarop als add-on belminuten en of sms? Dat zou een échte doorbraak betekenen. Met de komst van Wimax door UPC/Ziggo en Tele2 kan dan die trend doorgezet worden.

Battery Supply

het is wel goed dat Hyves verschillende verdienmodellen uitprobeert. Ze zullen alles uit de kast moeten trekken om het bedrijf winstgevend te maken en te houden.
Wat ik wel opmerkelijk vind is dat Koen Kam een van de directeuren is van de operator. Ze houden het toch een beetje binnen de “familie”

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond