Deel dit artikel
-

Mobiele berichtenapps geen bedreiging voor omzet uit smsdiensten

De gratis mobiele berichtenapplicaties als Ping, Whats App en Beluga, vormen volgens Alejandra van de Roer, Senior Research Analist bij Telecompaper, nog geen bedreiging voor de omzet uit smsdiensten. “We zien nog niet dat het een enorme impact heeft. Het is logisch om te bedenken dat als meer mensen het gebruiken, dat het dan een invloed zal hebben op de omzet uit smsdiensten.” (meer…)

Deel dit bericht

5 Reacties

Joost

Als het de verwachting is dat in 2015 de omzet uit sms diensten hierdoor verminderd is, dan is het toch juist wel een bedreiging? Misschien zijn de gevolgen op dit moment nog niet merkbaar, maar om daaruit te concluderen dat het geen bedreiging is, vind ik een beetje vreemd

Jannemiek Starkenburg

@Joost

Dat is een (in mijn ogen logische) conclusie die je zou kunnen maken als je de lijn trekt. Maar op dit moment worden die berichtenapps nog niet genoeg gebruikt om een bedreiging te vormen. Dat in 2015 de omzet uit datadiensten groter is dan de omzet uit smsdiensten, hoeft nog niet te zeggen dat het een bedreiging is voor smsdiensten. De datadiensten kunnen immers ook gebruikt worden voor andere zaken dan het sturen van berichten. En er wordt niet gezegd dat de omzet uit smsdiensten dalen, alleen dat de omzet uit datadiensten groter zal zijn dan de omzet uit smsdiensten. In die zin kan je nog niet sperken van een bedreiging (op dit moment).

Sander van Trijen

Het is natuurlijk een voorbarige conclusie om omzet uit sms diensten voor 2015 in te schatten. Het percentage smartphones zal alleen maar toenemen. Een logisch gevolg is meer mensen apps gaan gebruiken om berichten te sturen. Het zou natuurlijk doodzonde zijn om dit soort functionaliteiten niet te gebruiken op smartphones. Logisch gevolg is dat er minder gesmst gaat worden. Dat zie je nu al bij jongeren. Deze doelgroep zet vaak juist de trend voor acceptatie van nieuwe apps/diensten. Dat is juist ook gebleken bij de opkomst en acceptatie van sms.

Jeroen

In 2000 sms-te we nog nauwelijks en in 2015 zal het niet anders zijn…

Martijn Brouns

@Janneke
Als iets een “bedreiging” vormt wil dat natuurlijk nog niet zeggen dat iets daadwerkelijke impact heeft. In die zin zou het beter zijn om wat dieper in te gaan op het type gebruikers van Ping-apps, in hoeverre er nu al gebruikers zijn die er minder SMS door sturen, in welke mate er wellicht impact zal zijn op SMS bundel-afname en in welke mate de prijselasticiteit van SMS onder druk komt te staan door de gratis alternatieven (dit zou operators ertoe kunnen bewegen om de SMS prijs nog verder te laten dalen).
Bovenstaande zaken worden niet echt besproken en ben het daarom eens met Joost dat he wellicht wat voorbarig is om te concluderen dat deze diensten “geen bedreiging” vormen voor SMS omzetten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond