Deel dit artikel
-

‘Kwart personeel T-Mobile Nederland op straat’

De Nederlandse tak van T-Mobile snijdt in het personeelsbestand. Maar liefst een kwart van de 1.900 banen gaat verdwijnen, mede door tegenvallende omzet en winst eerder dit jaar.

Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van anonieme bronnen.

Ook T-Mobile heeft, net als andere telecombedrijven, te maken met de kannibaliserende werking van berichtendiensten als WhatsApp en andere sociale media. Volgens de bronnen zou T-Mobile onvoldoende de kosten onder controle kunnen houden.

KPN liet eerder, na een bekendmaking over een krimp van het personeelsbestand vanwege teruglopende inkomsten, ook al weten met nieuwe abonnementen te komen waar data centraal staat. Dat betekent dat mobiel internet duurder wordt. Er worden geen applicaties geblokkeerd, maar de toegang wordt wel getarifeerd. Hierbij werd onder meer Skype genoemd als voorbeeld van mobiele VoIP. Bij dit telecombedrijf gebruikt inmiddels 85 procent Hi-klanten met een smartphone WhatsApp. Een jaar geleden was dat nog 0 procent.

Onderzoeksbureau Telecompaper splitst in de cijfers omzet uit sms- of datadiensten niet. De twee worden allebei onder de noemer non voice meegenomen. Wel voorspelde Telecompaper een daling bij spraakdiensten en een stijging bij non voice voor de komende jaren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Lezer

Wauw een winstmarge van bijna 20%, die moet wel vastgehouden worden !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond