Deel dit artikel
-

Mobiele dienstverlening toekomst 9292 OV-informatie

Het gebruik van de mobiele website van de OV-informatiedienst 9292 verdubbelde vorig jaar. En steeds meer automobilisten beginnen hun reis in een ander voertuig dan waarin ze hem eindigen.

Nog even heet het bedrijf op internet 9292ov.nl, maar deze maand nog wordt het zeven jaar juridisch steggelen mogelijk om 9292.nl te claimen  en in gebruik te nemen. Aarnout Mijling van de OV-dienstverlener: "De toekomst ligt in multimodaal reizen" en daar bereidt het bedrijf zich op voor. Steeds meer automobilisten weten ons te vinden. In 2007 ontvingen we 78 miljoen raadplegingen, waarvan 71 miljoen via internet. Vorig jaar werden er via de site 55 miljoen reisadviezen gegeven."

Reizigers bellen 0900-9292 steeds vaker als ze al onderweg zijn en tijdens de reis over willen stappen op alternatieve vervoermiddelen. Voor deze zogeheten multimodale reizigers werd de dienst Auto & OV-planner gelanceerd.  In 2006 werden daar 300.000 adviezen verstrekt, in 2007 groeide dat aantal met een factor 13 tot 3,9 miljoen.

Binnenkort begint aan de A2 tussen Eindhoven, Den Bosch en Utrecht, "ongeveer de aorta van autorijdend Nederland", een serie ingrijpende werkzaamheden. Mijling: "Dan moeten er dagelijks 4.000 auto’s ‘verdampen’ om geen immense opstoppingen te krijgen rond die steden. Werkgevers bereiden zich al voor door meer mensen te laten thuiswerken, maar ook ons soort dienstverlening wordt dan heel belangrijk."

9292 begint bereidt een grote mediacampagne voor om zijn diensten beter onder de aandacht te brengen.

Mijling: "Op internet scoren we steeds beter. In 2006 stonden we 28e in de Multiscope-metingen, afgelopen jaar al 16e."

9292 is een bedrijf van de gezamenlijke openbaarvervoersbedrijven. Door de dienstverlening van 9292 zien zij steeds meer ‘keuzereizigers’ per gelegenheid tussen auto of OV.

Deel dit bericht

2 Reacties

Tim Bijlsma

Tja, hoe moeilijk is het om een mobiele site te laten bouwen die daadwerkelijk werkt op Symbian & WM6. Het is meestal een hele missie om via mobiel even makkelijk ov-route te plannen. Ik ken 9292 alleen van internet, doen ze ook aan rooksignalen dan?

Claire Boonstra

Ik gebruik 9292 al jaren via mobiel (zowel Nokia/ Symbian als HTC/ Windows mobile) – en het werkt echt prima, dus ik weet niet wat het probleem is?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond