Deel dit artikel
-

Mobiele frequenties in oktober onder veilinghamer

Het Ministerie van EL&I gaat het mobiele spectrum (frequenties) voor mobiele telefonie en mobiel internet in oktober opnieuw veilen.

De veiling vindt ergens in de oktober plaats en zal via internet bij opbod geschieden. Het ministerie legt uit: “Het betreft een combinatorische klokveiling, waarbij de prijs in stapjes omhoog gaat en een bieder aan kan geven hoeveel vergunningen hij wil verkrijgen tegen die prijs. Door deze opzet ontstaat een marktconforme prijs en wordt het risico van overbieden ondervangen.”

Belangstellende kunnen zich vanaf 16 april melden. Het staat vast dat KPN, Vodafone en T-Mobile zullen meedoen aan de veiling. Het ligt voor de hand dat naast Tele2 ook Ziggo en UPC, mogelijk gezamenlijk, zich zullen melden.

Onder de veilinghamer komen vrijvallende frequenties uit de blokken met in de 800, 900, 1800, 1900, 2100 en 2600 MHz band.

Telecompaper becommentarieert: ‘Het late tijdstip van de veiling betekent dat de continuïteit van de huidige dienstverlening in het gedrang komt. De bestaande licenties voor GSM900 en GSM1800 lopen af op 26 februari 2013 en kunnen niet worden verlengd. Het ministerie en het Agentschap Telecom onderzoeken welke maatregelen nodig zijn om dat probleem op te lossen.’

Foto: Tiberia Ana (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

john voorts

Alweer is de veiling uitgesteld, dat is al de tweede keer. De veiling is bedoeld om veel geld op te leveren, verwacht wordt bijna 500 miljoen bron: http://www.draadloosinternetlaptop.nl/component/content/article/70-frequentieveiling-mobiel-internet-opnieuw-uitgesteld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond