Deel dit artikel
-

Mobiele reclamemaker i-wood nieuw leven ingeblazen

Mobiele adverteerder i-wood, in 2008 nog winnaar van de Broos van Erp prijs, is overgenomen door Beemway, een bedrijf dat een platform aanbiedt, waarmee adverteerders social media kunnen beheersen. Waar i-wood ooit in ruil voor mobiele advertenties 5 euro aan bellers uitkeerde, wordt de dienst nu een andere richting opgestuurd.

In het begin liet het systeem van i-wood, ‘Mobile-Desktop’, elke keer als de gebruiker een toepassing startte als bijvoorbeeld bellen een banner zien. Daarna was het even stil rondom i-wood. Beemway hoopt die dienst nu nieuw leven in te blazen. Het overnamebedrag wordt niet vrijgegeven.

Onder de vleugels van Beemway, werkt i-wood met een applicatie. Adverteerders kunnen naast bannerplaatsing, ook kiezen om de applicatie over te nemen. Bij overname van de applicatie, kan bijvoorbeeld een uitgever zijn eigen content onder de verschillende tabbladen laten zien.

De applicatie integreert sociale netwerken Hyves, Twitter, LinkedIn en Facebook. Op het startscherm van de telefoon wordt alle activiteit van deze netwerken getoond in één overzicht. De nieuwsartikelen die een adverteerder zoals eerder genoemde uitgever in de applicatie onder het tabje ‘nieuws’ plaatst, kan de gebruiker weer doorsturen via bijvoorbeeld Twitter.

Ook is er de mogelijkheid van een white label-versie van de applicatie bijgekomen. Een bedrijf kan de applicatie branden en laten installeren op werktelefoons en hiermee deels de content bepalen waar werknemers toegang toe hebben.

In eerste instantie is de applicatie alleen beschikbaar voor het Nokia-platform, maar volgt een tweede variant voor de Blackberry op korte termijn. Ook Android staat in de planning. De iPhone ondersteunt nog geen multitasking en daarmee staat een applicatie voor dit platform tijdelijk in de koelkast.

Deel dit bericht

3 Reacties

Sander

de realiteit van mobiel adverteren. Er is weinig dat nog succesvol is. Voorlopig zijn alleen de research bedrijven hoopvol en succesvol met de verkoop van hun onderzoeksrapporten.

Leonard Wolters

Gefeliciteerd Hans. Ben benieuwd of jij wat je van i-wood gaat maken.

E.H. Otto

Het werkte altijd prima op mijn windows mobile. Waarom nu niet meer?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond