Deel dit artikel
-

Mobieltje: camera belangrijker dan mp3-speler?

Het mobieltje als fototoestel of muziekspeler? Volgens internetonderzoeker Hitwise is de camera voor gebruikers belangrijker dan de muziekspeler. Ander onderzoek toont aan dat deze uitspraak nauwelijks houdbaar is.

Hitwise  trekt deze conclusies op basis van onderzoek naar de populariteit van mobiele toestellen. De populairste modellen zijn telefoons die zich onderscheiden door hun camerafunctie. Het onderzoeksbureau meet populariteit aan de hand van het aantal zoekacties op internet.

Uitspraken doen op grond van het Hitwise-onderzoek lijkt voorbarig. Uit onderzoek gedaan door Waleli en TNO onder 500 mobiele bellers blijkt namelijk dat de camera- en muziekfunctie ongeveer even populair zijn bij bezitters van een toestel met een dergelijke functie. Ongeveer 18 procent van de respondenten die een camera op hun mobiel hebben, gebruikt die functie een paar keer per week, 32 procent een paar keer per maand. Voor de mp3-functie geldt dat 19 procent deze functie wekelijks gebruikt en 26 procent enkele keren per maand.

Uit het onderzoek van Waleli en TNO blijkt wel dat op dit moment nog een groter aantal mensen de beschikking heeft over een mobiele telefoon met camera (40 procent) dan over een toestel met een muziekspeler (18 procent). Ondertussen hebben vrijwel alle nieuwe toestellen beide functies, zegt woordvoerder Marjolein Bijsterveld van Orange.

“De mp3-speler op de mobiele telefoon gaat in de toekomst de aparte mp3-speler vervangen,” denkt Astrid Overeem van Waleli, een bedrijf dat zich richt op innovaties rondom de mobiele telefoon. “Waarom zou je twee apparaten bij je hebben als één apparaat alles kan?” Een zelfde ontwikkeling voorziet ze voor het mobieltje met digitale camera.

Woordvoerder Stephen Hufton van KPN gelooft niet dat het mobieltje de losse digitale camera en mp3-speler overbodig gaat maken. “Voor gespecialiseerd gebruik zullen mensen een aparte digitale camera of muziekspeler blijven gebruiken. Maar voor iemand die naar zijn werk fietst en niet drie apparaten op zak wil hebben, is een mobieltje met mp-3 speler wél erg handig.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Tim

Dat lijkt me nogal sterk

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond