Deel dit artikel
-

Mobieltjes Walhalla in Barcelona begonnen

Met de aankondiging van twee nieuwe tablets van Samsung is vandaag het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, de belangrijkste vakbeurs voor de mobiele industrie, officieel begonnen.

Samsung wilde kennelijk zijn concurrenten voor zijn, want bij het krieken van de dag rolden de eerste persberichten binnen over de Galaxy Tab 2 series, de nieuwste Androidtablets van de Zuid-Koreanen. De eerder gepland persconferentie op maandag was al afgezegd.

De Galaxy Tab 2 (10.1) kent twee smaken: de eerder aangekondigde lichtgewicht Galaxy Tab 2 (7.0) is bedoeld voor onderweg, de 10.1 inch versie voor thuisgebruik. Beide zijn vanaf het tweede kwartaal van 2012 in Nederland verkrijgbaar voor opvallend lage prijzen: de Galaxy Tab 2 kost nog geen 300 euro.

Ondanks de agressieve marketing is het Samsung nog niet gelukt om rivaal Apple met zijn iPad van de troon te stoten. De populairste tablet na de iPad is de Kindle Fire. Apple en Samsung zijn bovendien al enige tijd verwikkeld in diverse octrooiconflicten. Begin deze maand kreeg Apple het niet voor elkaar om een verkoopverbod in te stellen voor de Galaxy Tabe 10.1N in Duitsland.

Tablets en smartphones zijn de belangrijkste thema’s op MWC dit jaar. Grote verrassingen zijn er niet te verwachten, al heeft Nokia morgenochtend naar eigen zeggen een belangrijke aankondiging voor de industrie. Verwacht wordt dat Nokia in ieder geval twee nieuwe Lumia toestellen lanceert, beide voorzien van Windows Phone.

Huawei en Sony hebben vanmiddag en vanavond hun persconferenties. Sony zal naar verluidt zijn Xperia U en Xperia P Androidtelefoons aankondigen, de eerste die zonder partner Ericsson zijn gemaakt.

De Chinese fabrikant ZTE lanceert niet minder dan acht nieuwe toestellen, met zowel Windows Phone als Android. Acer komt met de Liquid Glow mobieltjes.

LG heeft reeds de Optimus 4X HD aangekondigd, een smartphone met een zogenoemde quadcore-processor en Android 4.0 Ice Cream Sandwich, naast de LG Optimus Vi, een kruising van smartphone en tablet. Die laatste moet concurreren met de Galaxy Note van Samsung.

De redactie van Emerce houdt de komende dagen kantoor in Barcelona.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond