Deel dit artikel
-

MobyPark krijgt Automotive Innovation Award

MobyPark, de app waarmee automobilisten ongebruikte parkeerplaatsen kunnen verhuren aan mensen die een parkeerplaats zoeken, heeft een Automotive Innovation Award gewonnen.

De jury noemt MobyPark een ‘voortrekker binnen de mobiliteitssector’. Het bedrijf heeft een online systeem dat het mogelijk maakt tijdelijk ongebruikte parkeerplaatsen te verhuren. Volgens het juryrapport blaast MobyPark ‘leven in dood kapitaal’ en biedt de innovatie ‘gemak en handelingsperspectief aan de consument in een businessmodel dat specifiek is toegesneden op de Nederlands markt’.

De initiatiefnemers van de Automotive Innovation Award zijn vijf organisaties uit de mobiliteitsbranche die hun krachten bundelen, namelijk BOVAG, RAI Vereniging, Roland Berger Strategy Consultants, Leaseplan Nederland en AutomotiveNL.

Nederland loopt voorop als het gaat om innovaties in of gerelateerd aan de autobranche. Deze innovaties zijn echter niet of nauwelijks zichtbaar, zeggen de initiatiefnemers.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sandra

Goede bijdrage aan de deel economie. Dat innovaties slecht zichtbaar zijn blijkt wel want dit Concept lijkt wel erg veel op het concept van Parkeerdichtbij.nl
Heb ik een paar jaar gelden geprobeerd een paar keer en werkt erg goed moet ik zeggen. Ik kon gewoon rechtstreeks met de verhuurder afrekenen en moest geen extra kosten betalen aan Parkeerdichtbij.nl
Denk dat dit concept meer vanuit maatschappelijke invalshoek is ontstaan en Moby park meer een organisatie is met winstoogmerk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond