Deel dit artikel
-

Mogelijkheid vliegticketgarantiefonds onderzocht

Er komt mogelijk een vliegticketgarantiefonds in Nederland. Minister Cora van Nieuwenhuizen is bereid om samen met ANVR, ANWB, Consumentenbond en SGR de mogelijkheid hiervoor te onderzoeken. De partijen hebben hierover deze week contact gehad.

De organisaties hebben tijdens het telefonisch overleg uitleg gegeven over de forse gevolgen voor consumenten als luchtvaartmaatschappijen failliet gaan. In de afgelopen 3,5 jaar zijn alleen al in Europa meer dan 20 vliegmaatschappijen verdwenen. Consumenten lijden hierdoor miljoenen euro’s schade.

De coalitie ‘vliegticketgarantiefonds’ heeft naar Deens voorbeeld een voorstel ontwikkeld. Daarbij betalen betalen reizigers een klein bedrag van bijvoorbeeld 0,25 euro bovenop de vliegticketprijs ten gunste van het garantiefonds. Uit dit fonds kunnen klanten bij een faillissement van een luchtvaartmaatschappij worden betaald en gerepatrieerd.

De voorkeur van de minister gaat uit naar een Europese aanpak, maar dat hoeft een specifiek Nederlandse oplossing niet in de weg te staan.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond