Deel dit artikel
-

Consumentenbond blij met ingrijpen bij reisvouchers

De Consumentenbond is blij met het besluit van minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Die gaat tóch ingrijpen als luchtvaartmaatschappijen weigeren hun klanten geld terug te betalen bij een geannuleerde vlucht. Het kabinet nam het besluit na kritiek van de Europese Commissie op EU-landen die consumenten verplichten vouchers te accepteren.

Het niet naleven van bestaande regels op terugbetaling zou een gevaarlijk precedent hebben geschapen, zegt de vond. En het is heel slecht voor het vertrouwen van consumenten in de reis- en toerismebranche.

In een reactie op het besluit van de minister liet KLM weten zijn voucherregeling aan te passen. Wie wil kan ook zijn geld terug krijgen. De nieuwe regeling geldt wel alleen voor nieuwe annuleringen.

Toch zijn nog wel wat open eindjes, zegt de Consumentenbond. De aanbeveling van de Commissie om op nationaal niveau garanties te geven voor de vouchers neemt de minister nog niet over. Ze blijft pleiten voor een Europees fonds, maar dat duurt de Consumentenbond te lang.

De bond is ook tevreden met het feit dat de KLM de vouchers aantrekkelijker wil maken door de waarde ervan te verhogen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond