Deel dit artikel
-

Mollie neemt meerderheidsbelang Funkybabes

Sms-bedrijf Mollie uit Amsterdam neemt een meerderheidsbelang in de profielensites Funkybabes/Funkyhunks.nl. Overnemer Adriaan Mol wil de sites professionaliseren. Hij zegt bovendien in te spelen de net hernieuwde lay-out van concurrent Sugababes/Superdudes, die ervoor zou zorgen dat gebruikers weglopen.

Vorige week heeft Mollie de juridische overname van de sites Funkybabes.nl  en Funkyhunks.nl afgerond. Hoeveel het, van oorsprong, sms-bedrijf betaalt voor de overname houdt eigenaar Adriaan Mol voor zich. De sites zijn ondergebracht in een nieuwe b.v. waarvan Mollie 51 procent van de aandelen heeft en de oprichter van de profielensites, Faruk Elem, 49 procent. Elem blijft voor minstens 3 jaar aan het bedrijf verbonden.

Mol: "Funkybabes was al een klant van ons en twee maanden geleden zijn we in gesprek geraakt over de overname. Elem onderhoudt de sites alleen. Met de overname krijgen we de kans Funkybabes en Funkyhunks te professionaliseren. Volgende maand gaat de nieuwe vormgeving van de site online. Daarbij staat snelheid en duidelijkheid voorop."

Volgens Mol pakt de recente grafische vernieuwing van Sugababes en Superdudes niet goed uit voor eigenaar Mobillion. Gebruikers lopen volgens Mol weg, zo leest hij in de discussiefora. Op het Sugababes-forum schrijven de beheerders: "Een groot deel van de mensen vindt het op het eerste gezicht niet mooi, en onoverzichtelijk."

Mol: "Jongeren zijn kennelijk niet trouw aan hun profielensites. Ze stappen makkelijk over." Hij denkt meer gebruikers aan Sugababes/Superdudes te kunnen ontlokken door bepaalde diensten gratis te houden, diensten waar de concurrent geld voor vraagt. Hij wijst op de geanimeerde topbanner waar gebruikers een plek in kunnen kopen door een sms te sturen. Bij Sugababes geldt daarbij een premium sms-tarief, bij Funkybabes het reguliere sms-tarief.

De overgenomen profielensites zijn volgens de nieuwe eigenaar winstgevend. Om hoeveel geld het gaat, houdt hij voor zich. De maandomzet zou  enkele tienduizenden euro´s bedragen.

Funkybabes.nl en Funkyhunks.nl heeft 201.196 geregistreerde gebruikers. Het aantal actieve leden, gebruikers die minstens een keer per twee weken inloggen, ligt op 55.000. Mol: "We hebben op de sites 2 tot 3 keer meer aanmeldingen dan normaal sinds de aanpassingen op Sugababes.nl."

De doelgroep is 13- tot 19-jarigen. De verdeling tussen jongens en meisjes is 50-50. Gisteren aan het einde van de middag, na schooltijd, waren er 3.800 gebruikers simultaan online. Dagelijks zou de site 40.000 unieke bezoekers ontvangen. Maandelijks genereren zijn ruim 40 miljoen pageviews.

Deel dit bericht

11 Reacties

Vincent

Mr. Mol is toch behoorlijk positief over de doelgroep: "Jongeren zijn kennelijk niet trouw aan hun profielensites. Ze stappen makkelijk over.". Lijkt mij nou niet echt de meest fijne blik hierover.. Daarnaast is en blijft funkybabes en funkyhunks een slap aftreksel van sugababes.nl / superdudes.nl wat zo overduidelijk is "gekopieert"

Richard

Het zat eraan te komen. Door de overname zal Funkybabes sneller groeien, dan dat het nu al groeit. @ Vincent goed kijken is ook een vak.

Timan Rebel

"Gebruikers lopen volgens Mol weg, zo leest hij in de discussiefora." Er zit een groot verschil wat jongeren zeggen, op het moment dat ze vol emoties zitten over het veranderen van 'hun' website, en wat ze daarna voor acties ondernemen. Natuurlijk zijn er een aantal leden vertrokken, maar sinds gister is er alweer een positieve flow in het aantal gebruikers.  Jongeren zijn juist heel trouw aan hun favoriete social networkingsite. Dit merk je alleen al door de manier waarop ze over de concurrenten schrijven. Overstappen doen ze sowieso niet snel, hun netwerk zit namelijk op de site waar ze zich op dat moment bevinden. Ik kan het dan ook niet eens zijn met de statements die Mol hier maakt. "We hebben op de sites 2 tot 3 keer meer aanmeldingen dan normaal sinds de aanpassingen op Sugababes.nl." Als Funkybabes op 15 oktober het 200.000 lid verwelkomt en nu, 5 dagen later, op 201.196 zit is er normaal gesproken blijkbaar een verwaarloosbare aanwas van nieuwe leden?

Emanuel

@ Timan. Schijnbaar kijk je fout aangezien de aantallen die je opnoem niet kloppen. Daarnaat zal het pas echt hard lopen zodra de nieuwe funkybabes online is.

dotTrader

Kan me goed herinneren dat FB/FH nog geen 7 maanden terug voor 10.000 euro ter overname werd aangeboden op Tbforum.nl. Destijds konden de jongen de kosten voor de hosting etc. niet eens opbrengen. Een omzet van 10 duizenden euro's per maand lijkt mij dus klinkklare onzin.

D Valkenhoff

Ik geloof helemaal niks van de verhalen van Emanuel qua Funkybabes. Om een paar "highlights" te geven: Op de websites Elemis.nl staan de statistieken die hijzelf zegt te behalen met Funkybabes/Funkyhunks..• Maandelijks bereik: 1.060.491• Maandelijks pageviews: 80.267.370 En Mol spreekt over dagelijks 40.000 bezoekers + 40 miljoen pageviews? Dit is de helft minder.. Is nogal een verschil he? ;) Daarbij zijn er nu (16.37 uur 30-10-2007) volgens de site statistieken 3.852 leden ingelogd. Maar als ik op de "Who's online" pagina kijk zie ik maar 74 pagina's x 20 leden per pagina online. Dit zijn er dus maar 1480. Dit alles om aan te tonen dat alle genoemde "statistieken" vanuit Funkybabes met een behoorlijke korrel zout genomen kunnen worden. 🙂

Liess

"Daarnaast is en blijft funkybabes en funkyhunks een slap aftreksel van sugababes.nl / superdudes.nl wat zo overduidelijk is "gekopieert" " Funkybabes leek vanaf het begin al niet op Sugababes, dat het veel dezelfde functies had was toch logisch, aangezien Bijna alle Profielensites op elkaar lijken?De layout komt absoluut niet overeen, en Funkybabes is áltijd bezig met verbeteringen. Sugababes heeft grote fout gemaakt om hun mooie site te veranderen naar een kinderparadijs. Wacht maar als de nieuwe layout van Funkybabes.nl online is!

Richard

@ D Valkenhoff  Elemis.nl is al sinds maanden niet meer geupdate. Vandaar dat de statistieken op elemis niet kloppen. Daarnaast is het jammer dat er vanuit Xseno jaloezie heerst, wat maar weer eens blijkt uit je post.

D Valkenhoff

@ Richard.. Dus je zegt nu dat je eerst 80 miljoen pageviews had en nu nog maar 40? :) Das een aardige daling dan he :) Enne.. jaloezie?  Dont think so

Willem

FB/FH Doet het wel goed , en wat D Valkenhoff zei over de mensen die online zijn . vind ik lachwekkend. Ik kijk nu ook. er zijn maar zo‘n 2500 mensen onzichbaar. Maar als je even kijkt naar naar de geblokkeerde profielen of de "fake" Profielen , Dan heeft FB/FH Misschien niet eens 100.000 Members. Tijdje geleden had Emanuel ook Yourprofile.nl Liep opzich wel goed. Werd overgenomen , en naar een maand was de site als niks meer en niemand kwam er op. Zou het nu ook bij FB/FH worden?!!

Vincent

Wat een kinderachtig, onprofessioneel reactie van D. Valkenhoff. Het is de heer Elem gegund en Adriaan Mol ook. Succes heren, en maak er samen wat van.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond