Deel dit artikel
-

Moneyou geeft geautomatiseerde hypotheekadviezen

Onder de noemer Hypotheekmaat lanceert Moneyou in januari een geautomatiseerde dienst voor hypotheekadviezen. Daar komt geen menselijke adviseur meer bij te pas, zo belooft de virtuele bank.

Menno van Leeuwen en Bas Boelhouwers van Moneyou kondigden de nieuwe dienst gisteren aan op Emerce eFinancials in Amsterdam. Hypotheekmaat is met name bedoeld voor millennials, de doelgroep waar de volle ABN-dochter zich hoofdzakelijk op richt. “Complexe financieringsbehoeftes kunnen voorlopig nog niet worden ingevuld,” aldus Boelhouwers.

Gebruikers moeten enkele gegevens invoeren, waarna de virtuele assistent met een advies komt dat ook nog kan worden bijgesteld. Boelhouwers geeft toe dat de ontwikkeling van de adviseur heel wat zweetdruppels heeft gekost en er om hem heen veel scepsis was. De dienst zal vergeleken met echte adviseurs in elk geval een stuk goedkoper worden, maar Boelhouwer houdt de tarieven nog even voor zich. De dienst zal de eerstkomende maanden nog in een bètafase verkeren.

Sinds gisteren kan ook de nieuwe Moneyou Go app van Moneyou worden uitgeprobeerd. Met die app kunnen gebruikers een betaalrekening openen, geld overboeken naar een andere rekening en een Maestro betaalpas aanvragen.

De opzet is nu nog simpel, maar uiteindelijk moet je er al je financiële zaken (van betaalrekening tot hypotheek) mee kunnen regelen. Gebruikers kunnen verder verschillende potjes aanmaken en met iDEAL betalen in een webshop. Koppelingen met bestaande bankrekeningen zijn op termijn ook mogelijk, maar nu nog niet. Ook wie bij ABN bankiert, moet zich apart aanmelden. Dat gaat overigens redelijk vlot: de gebruiker maakt een foto van zijn paspoort en en selfie.

Begin dit jaar liet CEO Kees van Dijkhuizen weten dat ABN Moneyou wil uitbouwen tot een volwaardige digitale bank voor particulieren. Het bedrijf is opgericht in 2001 als een initiatief van geldverstrekker Bouwfonds. De nadruk lag aanvankelijk op hypotheekverstrekking, maar sparen en lenen was ook al mogelijk.

Foto: Peter Boer

Deel dit bericht

1 Reactie

Thijs Wolthers

Cool die nieuwe Go app. https://www.moneyou.nl/betalen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond