Deel dit artikel
-

ABN dochter MoneYou wordt volwaardige digitale bank

ABN wil dochter MoneYou uitbouwen tot een volwaardige digitale bank voor particulieren. Dat zegt CEO Kees van Dijkhuizen in de toelichting op de kwartaalcijfers.

MoneYou is opgericht in 2001 als een initiatief van geldverstrekker Bouwfonds en fungeert als een zelfstandige dochteronderneming van ABN AMRO Bank NV. De nadruk lag tot nu toe op hypotheekverstrekking, maar sparen en lenen was ook al mogelijk.

Tegenwoordig geeft een groot deel van de particuliere en zakelijke klanten de voorkeur aan digitale kanalen voor hun dagelijkse bankzaken. ABN AMRO gaat daarom nog meer investeren in digitalisering en innovatie, zegt Van Dijkhuizen (pdf).

ABN biedt reeds als enige grootbank klanten de mogelijkheid om iDEAL-betalingen te doen met een vingerafdruk. ABN is ook de eerste grootbank die afgelopen jaar beleggen in de mobiel bankieren app mogelijk heeft gemaakt. De app wordt volgens Van Dijkhuizen ‘hoog gewaardeerd’, zowel op de thuismarkt als internationaal.

ABN Amro heeft afgelopen kwartaal bijna een kwart meer winst geboekt. De nettowinst kwam uit op 333 miljoen euro, 23 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2015.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond