Deel dit artikel
-

MOTA’s smartring, een ring om sociaal te verbinden

De meeste bekende tech-merken hebben inmiddels hun slimme horloges gepresenteerd. Slim zijn ze zeker, maar over het uiterlijk valt nog te twisten. Is de MOTO smartring een mooie tussenoplossing?

Op Indiegogo staat momenteel de MOTA smartring. Bij voldoende belangstelling zal deze rond april 2015 worden geleverd. Er is keuze tussen een diep zwarte en parelwitte variant. De ring heeft een gebogen scherm dat alleen zichtbaar is bij een notificatie.

De ring staat via Bluetooth in verbinding met je smartphone. In tegenstelling tot de meeste smartwatches communiceert het zowel met Android- als met iOS-toestellen. Een ander voordeel is dat de gebruiker zelf kan aangeven welke notificaties doorgestuurd mogen worden, waardoor MOTA’s ring  alleen urgente meldingen van bepaalde personen weergeeft.

MOTA Smartring 2

Het hele bericht kan op het scherm worden geopend. Met een vinger kan hier doorheen worden gescrold. Het display zou ook in het volle zonlicht goed leesbaar moeten zijn. Het is niet bekend hoe lang de batterij in de ring het volhoudt, maar opladen is in ieder geval eenvoudig en draadloos.

Op de afbeeldingen ziet de ring er mooi uit. Of dat in de werkelijkheid ook zo is, moet nog blijken. Het fashion-aspect speelt immers een steeds grotere rol bij wearables. Zodra de ring beschikbaar is, kun je hier een Hands-on verwachten. Tot die tijd geeft het promofilmpje een goed beeld van wat we kunnen verwachten.

 

Dit bericht is 74 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond