Deel dit artikel
-

Mozilla geeft Firefox 57 vrij, Google weer standaard zoekmachine

Mozilla heeft vandaag Firefox 57 vrijgegeven, de eerste desktopbrowser met een nieuwe kern Quantum en een vernieuwd uiterlijk. Ook Firefox voor Android is bijgewerkt naar versie 57. Meest opvallend: Google heeft Yahoo vervangen als standaard zoekmachine.

Google is weer de standaardzoekmachine in Firefox in de VS, Canada, Hong Kong en Taiwan. Vanaf 2014 had Yahoo die eer. Er werd goed voor betaald, maar Mozilla heeft de overeenkomst opgezegd, iets waarin het contract overigens voorzag toen Yahoo in handen kwam van Verizon. Met Verizons Oath, waarin Yahoo samen met AOL is ondergebracht, wil Mozilla op een andere manier samenwerken.

Yahoo betaalde Mozilla 375 miljoen dollar per jaar, wat Google betaalt is niet bekend gemaakt, maar het zou best wel eens meer kunnen zijn.

Mozilla heeft voor sommige landen andere overeenkomsten: Baidu is in China de standaard zoekmachine en in Turkije en Rusland is dat Yandex.

Firefox Quantum garandeert betere prestaties. Een aantal componenten al eerder was geïntroduceerd in vorige versies van Firefox. Onder meer is ondersteuning voor AMD VP9 hardware aanwezig.

Veel oudere add-ons zullen vanaf nu niet meer werken, alleen die zijn gebaseerd op de WebExtension API.

Firefox 57 is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond