Deel dit artikel
-

‘Musk maakt haast met massa-ontslag bij Twitter’

Elon Musk lijkt toch haast te willen maken met ontslagen bij Twitter. De miljardair heeft managers gevraagd lijsten op te stellen van medewerkers die ontslagen kunnen worden, zo meldt persbureau Bloomberg.

Vrijdag zou Musk, sinds donderdag eigenaar van het bedrijf, al het personeel toespreken, maar dat verkeert nog in onzekerheid.

Musk heeft al een groot deel van de top van het bedrijf naar huis gestuurd. Dat gaat het bedrijf flink veel kosten. CEO Parag Agrawal krijgt een gouden handdruk van 50 miljoen dollar. CFO Ned Segal heeft nog recht op 37 miljoen dollar.

Musk heeft eerder gezegd dat hij 75 procent van de werknemers wil ontslaan. Op dit moment staan er 7500 mensen op de loonlijst.

Wall Srreet vraagt zich intussen hardop af of Musk wel in staat is om zoveel bedrijven tegelijk aan te sturen. Naast Tesla en SpaceX bemoeit hij zich ook nog met breinchip startup Neuralink en tunnelbedrijf The Boring.

Inmiddels worden in rap tempo veranderingen doorgevoerd. Twitter gaat het verificatieproces voor gebruikers herzien, liet Musk zondag via een tweet weten. Het platform overweegt kosten in rekening te brengen voor het felbegeerde blauwe vinkje dat de identiteit van zijn accounthouder verifieer.

Gebruikers zouden zich moeten abonneren op Twitter Blue voor 4,99 dollar per maand om het vinkje te behouden. Dat wordt vermoedelijk nog meer, want Musk wil de abonnementsprijs voor Twitter Blue verhogen naar 19,99 dollar per maand.

Gebruikers van Twitter krijgen verder de mogelijkheid een leeftijdsbegrenzing mee te geven aan hun tweets. Musk vergelijkt het met de rating van een film.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond