Twitter rondt verkoop aan Elon Musk (Chief Twit) af

Twitter is donderdag eindelijk in handen gekomen van Elon Musk. CEO Parag Agrawal, Twitter CFO Ned Segal, policy executive Vijaya Gadde, and general counsel Sean Edgett zijn direct ontslagen.
Woensdag heeft Musk alvast het hoofdkantoor in San Francisco bezocht. Met een gootsteen in zijn handen om het ‘te laten bezinken’. Musk noemt zich op Twitter reeds Chief Twit.
De banken, geleid door Morgan Stanley, zullen Musk zowat 13 miljard dollar lenen van de 44 miljard dollar (54,2 dollar per aandeel) die hij voor Twitter op tafel moet leggen.
Het nieuws is het afgelopen jaar geen moment van de voorpagina’s geweest: de plannen van Tesla CEO Musk om Twitter in te lijven. Het begon toen op 4 april dit jaar Musk een belang van 9,1 procent in Twitter had gekocht voor een bedrag van 2,64 miljard dollar. Hij kreeg zelfs een zetel aangeboden in de raad van bestuur als onderdeel van een overeenkomst die hem verbood om meer dan 14,9 procent van het bedrijf te verwerven, maar Musk besloot niet toe te treden tot de raad van bestuur, en in plaats daarvan een bod op het totale bedrijf uit te brengen.
En waar eerder nog een gifpil dreigde te worden ingezet om de overname tegen te gaan, ging het bestuur van het onlineplatform alsnog akkoord met Musks overnamevoorstel van 44 miljard dollar. Musk liet daarop weten dat Twitter al dan niet tijdelijk van de beurs zou worden gehaald.
Dat de onderhandelingen stroef verliepen, werd al gauw duidelijk. In mei pauzeerde Musk de onderhandelingen, omdat er onduidelijkheid was ontstaan over het aantal nepaccounts op Twitter. Twitter meldde zelf dat het om minder dan vijf procent zou gaan, maar daar is het platform niet zeker van. Musk eiste dat huidig Twitter-directeur Parag Agrawal publiekelijk bewijs leverde dat Twitter voor minder dan vijf procent uit bots bestaat.
In juni liet Musk weten dat de overname van Twitter niet door zou gaan als hij geen aanvullende informatie van het bedrijf kreeg over de hoeveelheid nepaccounts.
De kwestie kwam uiteindelijk voor de rechter, omdat Twitter wilde dat Musk zijn afspraken zou nakomen.
Eerder deze maand draaide Musk ineens bij en gaf hij aan Twitter toch te willen kopen voor dezelfde prijs die hij eerder had geboden.
Het kopen van Twitter is Volgend Musk een versneller voor het maken van X, een zogenoemde alles-app, mogelijk vergelijkbaar met het Chinese WeChat.
Gelijk is alweer onrust ontstaan bij Twitter, omdat Musk plannen heeft om de organisatie flink af te slanken. Een niet nader geduid aantal werknemers heeft zich met een brandbrief tot Musk gewend.
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond