Deel dit artikel
-

MWC 2008: Microsoft koopt maker HipTop telefoon

Microsoft koopt Danger, dat de HipTop maakt. De HipTop is vooral populair onder consumenten. Microsoft hoopt zo in de consumentenmarkt voor smartphones voet aan de grond te krijgen.

Microsoft neemt telefoonmaker Danger over. De softwaregigant heeft een bod gedaan op de maker van de HipTop. Danger zou naar de beurs gaan, maar voordat dit gebeurde legde Microsoft een onbekend bedrag op tafel.

De HipTop is een smartphone met qwerty-toetsenbord, die vooral populair is onder consumenten. In de VS draagt de HipTop de naam SideKick. De HipTop heeft dezelfde mogelijkheden als de meeste smartphones, maar gebruikt een eigen besturingssysteem. Microsoft zou het platform van Danger willen behouden. Microsoft wil Danger toevoegen aan de entertainment en devices divisie. Hieronder vallen ook Xbox, Zune en Windows Live.

Danger werd in 1999 opgericht door een aantal ex-werknemers van Apple, waaronder Andy Rubin, die nu werkt aan het Android-project van Google.

Deel dit bericht

3 Reacties

Welmoed

kan je deze mobiel ook ergens nieuw kopen?

Lin

Ja, dat vraag ik me ook af, ben al een tijdje op zoek naar een hiptop, liefst 3 of 4, waarmee ik ook in Nederland op mobiel internet kan.Want naar het schijnt kan dat alleen met de 2.En dan zegt de ene weer dat het alleen met Hi gaat en e andere zegt weer dat t alleen met t-mobile gaat..Wie kan me helpen?..

missy

hi ik heb een Hip Top 2, destijds gekocht met een hiptop abonnement bij Hi. dat abonnement heb ik niet meer maar mij is toen verteld dat ik alleen gebruik kan maken van internet met een hi- abonnement, die informeerde mij weer op hun beurt dat deze abonnementen niet meer bestaan.Ik heb nu t-mobile en lukt niet echt om op internet te gaan dus echt optimaal gebruik er van maken lijkt bijna niet mogelijk en is op die manier ook niet leuk meer. Mijn advies: zat andere leuke pda's die zonder zoveel poeha goed en leuk werken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond