Deel dit artikel
-

MWC: Niantic kan niet wachten op 5G

Niantic, het bedrijf achter het AR-succes Pokémon en de aanstaande game Harry Potter, heeft 5G nodig om een volgend niveau te bereiken. Dat vertelde CEO John Hanke op het Mobile World Congress.

Niantic is diverse samenwerkingen aangegaan, onder meer met Deutsche Telekom, SK Telecom en Samsung, om toepassingen met 5G uit te proberen. “We zitten met 4G tegen een grens aan, vooral met onze live events als heel veel mensen het netwerk gebruiken,” aldus Hanke. “Met 5G kunnen veel meer mensen het netwerk tegelijk bebnutten. Je kunt het vergelijken met de impact van een rockconcert.”

Ook de vertraging van 100 milliseconde speelt Niantic parten. “Met wat trucs weten we de vertraging te verbergen, maar je wilt een game ook echt in real time spelen. Met 5G gaat de zogeheten latency terug naar enkele milliseconden.”

Maar het belangrijkste voordeel is volgens Hanke dat Niantic eindelijk zijn AR Cloud kan uitrollen, een gedetailleerde beschrijving van de omgeving – vergelijkbaar met Google Streetview – waardoor smartphones precies weten waar ze zich bevinden en virtuele voorwerpen op een natuurlijke manier in de fysieke wereld kunnen worden opgenomen. De kaart is specifiek ontworpen voor computers, niet voor eindgebruikers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond