Deel dit artikel
-

MyHeritage en Geni nu een grote familie

Stamboomnetwerk MyHeritage neemt branchegenoot Geni.com over en breidt haar netwerk uit naar 72 miljoen geregistreerde leden, 1,5 miljard profielen en 27 miljoen stambomen.

Geni.com is opgericht in 2007 en bekend geworden door zijn pioniersrol in stamboomonderzoek. Geni.com-oprichter David Sacks vooral bekend van zijn tweede onderneming Yammer, die eerder dit jaar voor 1,2 miljard dollar aan Microsoft werd verkocht. Geni zal als een apart merk voortbestaan, opererend vanuit het kantoor in Californië, naast een tweede vestiging in Utah. Het gehele team van Geni.com zal overgaan in MyHeritage.

Gebruikers van beide websites kunnen voortaan lang verloren gewaande familieleden en nieuwe verwanten ontdekken met behulp van de Smart Matchingtechnologie van MyHeritage.

De aankoop van Geni.com is de achtste en grootste van MyHeritage sinds de lancering van haar online sociaal netwerk in 2005. Naast de overname pompen investeerders 25 miljoen dollar in het bedrijf. De financieringsronde werd geleid door Bessemer Venture Partners (BVP) met de huidige investeerders Index Ventures en Accel Partners. Tevens voegen David Sack, oprichter van Geni.com en BVP Partner Adam zich bij de Raad van Bestuur van MyHeritage.

Het nieuwe kapitaal zal onder meer gebruikt worden de werving van significante Europese historische collecties en het opzetten van een wereldwijd crowd-sourcingproject.

In Nederland kan MyHeritage met bijna zeshonderdduizend gebruikers zich de grootste genealogiegroep te noemen. De grootste Nederlandse genealogie vereniging NGV heeft ongeveer twaalf duizend leden.

Deel dit bericht

1 Reacties

Henny

Mooi verhaal zeg. Cultureel ondernemerschap!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond