Deel dit artikel
-

N26 winnaar Emerce Top 10 European Startups 2016

Zojuist is op eDay bekendgemaakt dat de Duitse fintech-startup N26 is verkozen tot winnaar van de Emerce Top 10 European Startups 2016. “Wij zijn dé bank voor digital natives”, aldus CEO en medeoprichter Valentin Stalf.

Drie jaar na oprichting heeft de van oorsprong Duitse mobile-only bank al ruim tweehonderdduizend Europese klanten. Met groeigeld van onder meer PayPal-oprichter Peter Thiel en andere investeerders wil Stalf de komende jaren uitgroeien tot de grootste bank van Europa. “Met in 2017 al zo’n driehonderdvijftig- tot vijfhonderdduizend gebruikers moet een paar miljoen klanten binnen een paar jaar haalbaar zijn.”

Nummer twee is maaltijdbezorger Deliveroo, eveneens gestart in 2013. In een steeds drukker wordend marktsegment verwacht de startup zich vooral te kunnen onderscheiden “door te focussen op lekker eten en innovaties daaromheen”, aldus Philip Padberg, General Manager Nederland.

Dubsmash, de Duitse startup die in twee jaar tijd meer dan honderd miljoen gebruikers naar zijn video-messagingplatform weet te trekken, bezet de derde positie in de toplijst.

De top 10 bestaat uit:

1. N26 (Duitsland, 2013, mobile-only bank)
2. Deliveroo (United Kingdom, 2012, maaltijdbezorger)
3. Dubsmash (Duitsland, 2014, video-messaging)
4. Helpling (Duitsland, 2014, schoonmaakplatform)
5. Evrythng (United Kingdom, 2011, IoT-platform)
6. TransferWise (United Kingdom, 2010, betaaldienst)
7. Telegram (Duitsland, 2013, chat-app)
8. SendCloud (Nederland, 2012, verzendtool)
9. Twiggle (Israël, 2014, productzoekmachine)
10. Kahoot! (Noorwegen, 2011, educatietool)

De toplijst is voor het vijfde jaar samengesteld door de redactie van Emerce met input van VC’s, M&A-specialisten, bankiers en journalisten uit heel West-Europa. Criteria zijn: de startup moet hun hoofdkantoor c.q. -activiteiten in Europa hebben, mogen maximaal 6 jaar oud zijn en moeten minimaal 2 miljoen euro omzet doen en/of 5 miljoen euro aan funding hebben opgehaald.

De lijst laat zien welke startups upcoming zijn en een grote potentie hebben; hoe hoger op de lijst des te groter de potentie is. Het gaat hierbij om ‘nieuwe’ startups die nog niet eerder in de toplijst hebben gestaan. Dit om te voorkomen dat er jaarlijks een lijst met nagenoeg dezelfde namen uitrolt.

Vorig jaar werd Playbuzz uitgeroepen tot winnaar. De Israëlische startup realiseerde twee jaar na lancering van de site al negentig miljoen unieke bezoekers per maand met het maken en delen van polls, toplijstjes tot trivia-quizjes. En is tevens een van de meest gedeelde websites op Facebook. De rest van de top 10 uit 2015 kunt u hier terugvinden.

*) In het novembernummer van Emerce magazine (#153) staat een uitgebreid interview met N26 en Deliveroo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond