Deel dit artikel
-

Duitse internetbank trekt Europa in

De Duitse startende internetbank N26, voorheen Number26, heeft een banklicentie gekregen en trekt daarmee Europa in.

N26 staat zich voor op innovatieve bankdiensten, tackelde reeds 200 duizend klanten in acht landen en gaat volgend jaar naar Engeland. Nieuwe klanten worden dan klant bij een bank die op het oog werkt als internetbedrijf.

Het bedrijf is anderhalf jaar oud en besteedt de operaties achter zijn bankdiensten nog uit aan Wirecard. Afgelopen maandag, zo blijkt nu (PDF), kreeg het van de Duitse en Europese toezichthouder een banklicentie en wordt daarmee een volwaardige bank.

De mobiele app is het hart van de bank, maar klanten krijgen ook gewoon een bankpas om bij pinapparaten maar ook bij retailers te kunnen pinnen. Net als Knab in Nederland trekt N26 ook informatie an derde partijen in de interface om volledig overzicht over iemands financiële situatie te kunnen geven. Geld overmaken per e-mail en sms zit ook in het dienstenpakket.

Met de banklicentie op zak kan het meer diensten in het buitenland aanbieden. Een van de plannen is om realtime kredietaanvragen te gaan beoordelen. Een andere is een dienst om rekeningen tussen vrienden of bekenden te laten vereffenen.

N26 werkt met venturecapital van Horizon Ventures, Peter Thiel en de oprichters van Zalando. Zij staken begin dit jaar 40 miljoen dollar in de fintechstartup.

De bank van CEO Markus Gunter (foto) verdient zijn geld overwegend met vergoedingen uit kaarttransacties en commissies van partnerbedrijven.

Of en wanneer N26 naar Nederland komt is in deze fase niet bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond