Deel dit artikel
-

Na Bezos en Branson nu ook Elon Musk met private ruimtemissie

Donderdagnacht om 02.02 uur Nederlandse tijd is SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, zijn Inspiration4-missie gestart. De lancering was live te volgen (zie YouTube video hieronder).

De Crew Dragon-capsule met ruimtetoeristen zal drie dagen in een baan om de aarde cirkelen.

De vlucht is betaald door techondernemer en miljardair Jared Isaacman, oprichter van betaalverwerker Shift4 Payments, een concurrent van Adyen.

Het wordt een heel andere vlucht dan die van Branson en Amazon oprichter Jeff Bezos die maar heel kort in de ruimte verbleven.

De capsule werd tien maanden geleden ook al ingezet om vier astronauten naar het ISS station te brengen. Het vaartuig komt, anders dan bij de concurrenten, met een parachute neer in de Atlantische Oceaan.

Het doel van de vlucht is om in totaal 200 miljoen dollar op te halen, waarvan Isaacman al 100 miljoen dollar heeft gedoneerd. Musk is zelf niet meegegaan.

Net als Bezos en Branson wil SpaceX betaalde ruimtereizen gaan aanbieden. Commercieel ruimtevaartbedrijf Axiom wil begin volgend jaar vier toeristen naar het International Space Station (ISS) brengen.

Richard Branson had een dezer dagen een tweede vlucht willen inplannen, maar de Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) heeft deze vooralsnog verboden. Het vaartuig dat in juli opsteeg zou zijn afgeweken van zijn koers en piloten zouden waarschuwingslampjes hebben genegeerd.

Foto SpaceX

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond