Deel dit artikel
-

Naarden onderscheiden met Google eTown Award

Google maakt het tweede jaar op rij bekend welke twaalf Nederlandse gemeenten de economische kansen van het internet het best benutten in hun provincie. Landelijke winnaar dit jaar is de Gooise gemeente Naarden.

Vandaag heeft Rogier Klimbie, hoofd Beleidszaken van Google Benelux, in het bijzijn van Leendert Jan Visser, directeur MKB-Nederland, de Nederlandse eTown Award 2014 overhandigd aan wethouder Van Meerten-Kok van Naarden. Wijchen won in 2013 de eerste editie en werd dit jaar wederom eerste in Gelderland. De prijs erkent gemeenten waar het midden- en kleinbedrijf het beste gebruikt maakt van het internet.

Een voorbeeld van een succesvolle onderneming uit Naarden is Slowjuice.nl, de grootste verkoper van slowjuicers in Nederland. Een andere ondernemer uit Naarden is Tom Coronel, oprichter van Create2Fit, exploitant van acht webshops voor consumentenproducten. De onderneming is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid naar een bedrijf met een miljoenenomzet.

In 2013 liet Google voor het eerst onderzoek doen naar de online kracht van lokale bedrijven. Dit jaar is voor de tweede keer onderzocht welke Nederlandse gemeenten de economische kansen van het internet het best benutten.

De Europese Commissie wil dat de verkoop van online producten en diensten tegen 2015 zo’n twintig procent van de economische groei uitmaakt. Ook zou het aantal door online verkoop gecreëerde nieuwe banen over twee jaar minstens een vijfde van het totaal aantal nieuwe banen moeten uitmaken.

SEO Economisch Onderzoek heeft de selecties gemaakt op basis van het aantal webwinkels, het aantal bedrijven dat adverteert met Google AdWords, het aantal bij SIDN geregistreerde internet-domeinnamen en gemiddelde up- en downloadsnelheid per gemeente. Google reikt per provincie aan één gemeente een eTown Award uit om zo hun inspanningen op het gebied van online ondernemen te erkennen.

Uit de lijst blijkt onder meer dat het er niet toe doet waar een bedrijf gevestigd is om deel te kunnen nemen aan de digitale economie.

De 12 winnaars in Nederland (op alfabetische volgorde)

Provincie – Gemeente

Drenthe – Aa en Hunze
Flevoland – Lelystad
Friesland – Vlieland
Gelderland – Wijchen
Groningen – Groningen
Limburg – Beek
Noord-Brabant – Waalwijk
Noord-Holland – Naarden (landelijke winnaar) 
Overijssel – Wierden
Utrecht – Vianen
Zeeland – Goes
Zuid-Holland – Capelle aan den IJssel

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond