Deel dit artikel
-

Nederland verslingerd aan tablet

Er zijn al meer dan 1,7 miljoen tablets verkocht in Nederland. Dat is bijna 14 procent van de bevolking die op internet zit. In de tweede helft van 2011 zijn er bijna een miljoen gebruikers bijgekomen. Dat blijkt uit het onderzoek Trends in Digitale Media van Intomart GfK dat vandaag verschijnt.

In juni 2011 waren nog 725.000 personen in het bezit van een tablet. Volgens Intomart Gfk betreft het grootste deel van de verkopen een iPad.

De tablet wordt door de meeste bezitters dagelijks gebruikt. Het gebruik is vaak gedeeld met anderen in het gezin, gemiddeld heeft een tablet 2,3 gebruikers. Gemiddeld zijn er 20 tot 25 apps gedownload. Het meest wordt het tablet gebruikt voor internetten, e-mailen en social media. Daarnaast zijn spelletjes en video/televisiekijken populaire bezigheden. De top 3 media-apps op de tablet zijn volgens Intomart Gfk YouTube, UitzendingGemist en NU HD.

Ook de smartphone laat een sterke opmars zien. In december 2011 zijn er bijna 5,5 miljoen bezitters, een toename van bijna 820.000 ten opzichte van een half jaar geleden in juni 2011. De smartphone wordt veel gebruikt voor internet, social media en e-mailen.

Op de smartphone staan gemiddeld 15 apps. De top 3 van gebruikte media-apps op smartphones bestaat uit NU, YouTube en Telegraaf. Op de vierde plaats staat Teletekst. Het is opvallend hoe een klassiek product als Teletekst zo dominant aanwezig blijft in de nieuwe digitale omgeving, stelt het marktbureau.

Deel dit bericht

1 Reactie

john voorts

er zijn 1,7 miljoen tabletgebruikers, dat betekend niet dat er ook 1,7 miljoen eigenaren zijn van tablets. (http://www.prepaidmobiel-internet.nl/2-uncategorised/7-steeds-meer-mensen-op-internet-via-de-tablet )

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond