Deel dit artikel
-

Open Universiteit in educatieve games

De Open Universiteit leidt de komende vier jaar een omvangrijk Europees onderzoeks- en innovatieproject over educatieve gaming. Het RAGE-project moet met een budget van 9 miljoen euro een sterke impuls geven aan het Europese gamingonderzoek.

RAGE gaat hoogwaardige nieuwe technologieën ontwikkelen die het maken van educatieve games vereenvoudigen en de werkzaamheid verhogen. Het project start in februari 2015.

Er zijn hoge verwachtingen ten aanzien van de mogelijkheden van het gebruik van games in onderwijs en training. Binnen de EU is een hele industrie aan het opkomen die dergelijke educatieve games ontwikkelt, maar die industrie is nog te gefragmenteerd om op wereldvlak te concurreren, vinden de initiatiefnemers.

De Open universiteit en haar partners gaan daarom toepassingen en diensten ontwikkelen die game-makers kunnen gebruiken om snel en efficiënt goede games voor onderwijs en training te ontwikkelen. Deze worden aan game-ontwikkelaars beschikbaar gesteld via een online sociale ruimte (voorlopig het RAGE ecosysteem genoemd).

De RAGE-partners zijn twintig universiteiten, bedrijven en instellingen uit tien verschillende landen. Vanuit Nederland zijn behalve de Open Universiteit ook de Universiteit Utrecht en Stichting Praktijkleren bij het project betrokken. Projectleider is Wim Westera van het Welten-instituut, het onderzoekscentrum voor leren, doceren en technologie van de Open Universiteit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond