Deel dit artikel
-

Nederlander gelooft nog niet echt in Bitcoin

Slechts 3 procent van de Nederlanders verwacht dat Bitcoin het huidige geldsysteem gaat vervangen. Eén op de vijf Nederlanders houdt hier in nog wel een slag om de arm en denkt dat het misschien wel gaat gebeuren. Een kwart is er van overtuigd dat Bitcoin nooit een algemeen betaalmiddel worden. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope.

Multiscope heeft duizend Nederlanders gevraagd naar Bitcoin. Eén op de drie Nederlanders weet wat bitcoins zijn en nog eens 41 procent heeft er weleens van gehoord, maar weet niet precies wat het is. Maar één procent van de Nederlanders heeft zelf bitcoins.

Zowel vier op de tien mannen als vrouwen heeft weleens van bitcoins gehoord, maar weet niet wat het zijn. Daarentegen weet 43 procent van de mannen precies wat het is, tegen slechts een kwart van de vrouwen. 35 procent van de vrouwen heeft dan ook nog nooit van bitcoins gehoord, terwijl dit onder mannen slechts 16 procent is. Met name inwoners van de drie grote gemeentes weten wat bitcoins zijn (46 procent). In Zuid-Nederland heeft men het minst vaak van bitcoins gehoord (35 procent). Consumenten van 25 tot en met 34 jaar zijn het meest bekend met bitcoins, 39 procent weet wat het is. Het minst bekend zijn 18 tot en met 24 en 45 tot en met 54 jarige. Eén op de drie weet binnen deze groepen wat het is.

Deel dit bericht

3 Reacties

James

Er is een duidelijke relatie tussen het begrijpen van de technologie achter bitcoin en het vertrouwen in deze crypto currency.

Hoe geniaal is digitale schaarste!

Michael

“Slechts 3 procent van de Nederlanders verwacht dat Bitcoin het huidige geldsysteem gaat vervangen.” Dat is ook nogal wat. Het huidige systeem vervangen. Dan vind ik 3 procent nog niet echt weinig. Ik vind het al heel wat als het een serieus alternatief wordt. En precies zoals James zegt is er een duidelijke relatie tussen het begrijpen van de technologie en het vertrouwen. Als je de bitcoin nog niet kent (of de technologie begrijpt), kun je er ook geen vertrouwen in hebben.

Jeroen

Voorzover het onderzoek een representatieve doelgroep bevat, verbaasd me dit niks. Immers, de berichtgeving van de media is ruime tijd vooral negatief van aard geweest. Logisch dat de gemiddelde Nederlander zijn/haar vertrouwen dat niet uitspreekt. Wij zien op onze sites echter wel een enorme toename in de transacties die met bitcoin plaatsvinden. Ook de wereldwijde volume van het aantal transacties is op dit moment enorm. Zie bijvoorbeeld ook: http://www.moneyandmarkets.com/news/bitcoins-dollar-value-transactions-surpass-western-unions-56745

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond