Deel dit artikel
-

Nederlander terughoudend met mobiele diensten

De Nederlandse consument blijkt terughoudend in het gebruik van diensten op de smartphone. Het gebrek aan inzicht in tarieven, functionaliteiten en privacy spelen hierin een doorslaggevende factor. Dit blijkt uit het onderzoek The Mobile Maze van Ernst & Young onder 6.000 consumenten in 12 landen, waaronder Nederland.

Op de vraag waarom klanten niet de intentie hebben om gebruik te maken van deze diensten, zegt een groot deel (pdf) er het niet van in te zien. In het geval van social media is dat 83 procent, bij muziekdiensten is dat 76 procent en bij mobiele video diensten 71. Zeventien procent van de Nederlandse consumenten geeft aan dat zij niet van plan zijn van mobiele internetdiensten gebruik te maken. De Nederlandse consument is terughoudender dan de consument in andere landen als het gaat om het gebruik van deze smartphonediensten.

Van de consumenten die gestopt zijn met het gebruik van mobiel internet vindt 33 procent de diensten te duur en 22 procent is bang om datalimieten te overschrijden en te veel geld uit te geven.

Ook de onduidelijkheid in de omgang van privacygevoelige informatie is een belangrijke reden voor consumenten om af te zien van het gebruik van nieuwe diensten. Maar liefst 49 procent van de Nederlandse consumenten geeft aan dat ze een dienst zoals Mobile Money niet gebruiken en ook niet van plan zijn dit te gaan in de toekomst.

Uit het onderzoek blijkt dat er een aanzienlijke groep potentiële klanten bestaat die wel van mobiele diensten gebruik zou willen maken, maar dit simpelweg niet durft. De achterliggende redenen kunnen voor een groot deel worden weggenomen door de leveranciers zelf.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond