Deel dit artikel
-

Nederlands bedrijf probeert Internet of Things als merk te deponeren

Een Nederlandse investeerder Marije Investments uit de grachtengordel van Amsterdam doet een poging om The Internet of Things als merknaam in de Benelux te registreren. Het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom ziet vooralsnog geen bezwaren.

Internet of Things of internet der dingen is een verzamelnaam voor slimme communicatietechnieken, zoals sensoren. En precies dat bedoelt de Amsterdamse vennootschap met zijn merkaanvraag.

De aanvraag staat op naam van het Maria en Mark William Carmichael.

Dat het hier een generieke aanduiding betreft is het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom blijkbaar ontgaan. Onder status valt te lezen: Being considered, formal requirements are satisfied. Assessment on absolute grounds is favourable.

Deel dit bericht

2 Reacties

van Deurzen

Nou laat ze lekker hun gang gaan, gaan we ze daarna eindeloos negeren voor het proberen te claimen van iets algemeens… Kan slecht tegen dit soort mensen… Ik geloof dat China ook ooit probeerde “Merry Christmas” te claimen… ook zo sneu…

Peter van der Wees

Als merkenjurist was ik net zo verbaasd dat dit merkdepot het leek te gaan halen. Het goede nieuws is dat het Benelux Bureau toch tot inkeer lijkt te zijn gekomen. De status van het depot is nu “Preliminary Decision to Refuse”.

Dus dat lijkt goed te komen. Het enige obstakel voor een echt volledig vrij Internet lijkt nu de Internationale Merkregistratie nr. 1122325 “The Internet of Anything” 😉

(zie http://www.wipo.int/romarin/advSearch.do?ID=0&searchString=+/MARKGR/INTREGN+contains+1122325&searchDatabaseAct=on&searchDatabaseDel=on)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond