Deel dit artikel
-

Nederlands Cloudprinter.com haalt 7 miljoen op

Het Nederlands-Oekraïense bedrijf Cloudprinter haalt zeven miljoen euro groeigeld op om zijn verkoop- en bouwteam te vergroten. Dit moet de internationale groei van honderden procenten vasthouden.

Cloudprinter.com haalt het geld op in een zogeheten seedronde. Die volgt op de pre-seedronde in 2019 waarin drie miljoen euro werd opgehaald. Dit is investeerderstaal voor: financiering in een vroege fase voor de eerste groeiversnelling.

De geldschieters zijn een niet genoemd familiekantoor, Capital Mills en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Capital Mills investeert doorgaans zo’n 750.000, vertelt zijn site.

Cloudprinter is een bedrijf dat in 104 landen contacten heeft met 170 printhuizen. Personen of instanties die zaken als boeken, brieven, brochures, visitekaartjes of foto’s willen laten afdrukken vlakbij internationale ontvangers gebruiken daarvoor de Nederlandse app of API.

De site van Cloudprinter.com vertelt dat het bedrijf ooit is opgericht in Denemarken, hoofdkantoor heeft in Barendrecht en filialen houdt in de V.S., Denemarken, Duitsland, Oekraïne en India. Het persbericht over de investering wordt verstuurd vanuit Breskens.

Mede-oprichter en directeur van de printprovider is Martijn Eier. Rond de eeuwwisseling was hij mede-eigenaar van internetprovider Superweb. Daarna richtte hij in Oekraïne nog eens een ISP op onder die naam. Sinds 2012 was hij eigenaar van cloudprintbedrijf Foprico, maar dat ging in 2017 failliet.

Het printbedrijf heeft zeventig man personeel in de Oekraïense stad Lviv.

Foto: WabbitWanderer (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond