Deel dit artikel
-

Nederlands platenlabel volgt Neil Young met hoge resolutie downloads

Een nieuw Nederlands platenlabel SnipRecords wil zich richten op hoge resolutie downloads. De albums die het label produceert worden niet meer uitgebracht op CD, in plaats daarvan kunnen de albums in een hoge resolutie gedownload worden.

De albums worden verkocht in Studio Master-kwaliteit (96kHz/24bit) en tegen een gereduceerde prijs ook in cd-kwaliteit en Mp3-kwaliteit aangeboden. De Mp3-kwaliteit is ook beschikbaar via iTunes.

Volgens oprichter Marijn Kooy zit de muziekindustrie momenteel in een belangrijke overgangsfase. “Alles wijst erop dat we afscheid aan het nemen zijn van de CD, wat altijd al een suboptimaal formaat is geweest. Als nieuw label hebben we er daarom voor gekozen om onze muziek niet op cd uit brengen. Voor veel mensen niet meer dan een logische stap, maar voor sommigen nog even wennen.”

Door muziek in hoge resolutie aan te bieden kan men de muziek verkopen zoals de muzikant deze bedoeld heeft, zonder concessies te hoeven doen op de kwaliteit.

Daarnaast biedt digitaal volgens het label ook interessante mogelijkheden voor het albumboekje. “Voor veel mensen is het voordeel van een cd of elpee het albumboekje, met achtergrond informatie over de muzikanten en opname. Voor ieder van de albums is daarom ook een app voor iPad beschikbaar. Hierin kunnen we meer en andere informatie kwijt, zoals bijvoorbeeld video.”

Het label volgt de lijn van Neil Youngs kickstarter project PonoMusic, dat hoge resolutie muziek wil verkopen en daarvoor een speciale draagbare speler heeft ontwikkeld. Dit project wordt door veel bekende muzikanten ondersteund.

SnipRecords is eind 2012 opgericht door opnametechnicus Marijn Kooy en is gevestigd in Den Haag. Het label heeft inmiddels drie albums geproduceerd.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ton

EINDELIJK!!! De geluidskwaliteit van de muziek stond al sinds begin jaren ’80 (cd-standaard) vast en is er alleen maar slechter op geworden (mp3). Dit in tegenstelling tot beeld, wat vooral het laatste decennia alleen maar beter en beter is geworden (FULL HD)!

Nu maar hopen dat veel labels hun muziek ook in deze Studio Master-kwaliteit (96kHz/24bit) beschikbaar willen gaan stellen. Dit zou echt een verademing zijn voor de audio-liefhebbers in de wereld!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond