Deel dit artikel
-

Nederlandse bedrijven bundelen krachten in Nederlandse Cloud infrastructuur Coalitie (CiC)

Nederlandse bedrijven in de cloud, hosting en digitale infrastructuur sectoren bundelen de krachten in de Nederlandse Cloud infrastructuur Coalitie (CiC).

De coalitie is een initiatief van De Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL), de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) samen met ISPConnect als belangenverenigingen van veel bedrijven in de digitale markt, en kennisinstituut TNO.

Clouddiensten zijn volgens de partijen essentiële bouwstenen voor veel innovaties op basis van nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence (AI) en het Internet of Things (IoT). Zulke innovaties moeten bijdragen aan oplossingen voor allerlei maatschappelijke uitdagingen maar functioneren niet zonder opslag, rekenkracht en software uit de cloud.

De komende tijd zal de coalitie zich richten op de samenwerking met andere Nederlandse belanghebbenden. Dit zijn onder andere de Datadeel-coalitie, de Online Trust Coalitie (OTC), de Nederlandse AI-coalitie (NLAIC), initiatieven in de zorg, de digitale overheid en de Smart Industry-programma’s.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond