Deel dit artikel
-

Nederlandse cyberbeveiligingsector blijft overeind tijdens coronacrisis

De cyberbeveiligingsmarkt in Nederland lijkt de coronacrisis redelijk goed te doorstaan. De sector merkt op dit moment beperkte gevolgen van de crisis, zo blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie Cyberveilig Nederland onder haar leden.

Sommige bedrijven melden een omzetdaling als gevolg van de coronacrisis. Daartegenover staat een derde die een gelijkwaardige omzet boekt, en een kwart met zelfs een hogere omzet dan normaal.

Wel zijn veel nieuwe opdrachten uitgesteld en is acquisitie lastiger doordat evenementen zijn afgelast en omdat klanten in specifieke marktsegmenten het juist wel zwaar hebben.

De meerderheid van de bedrijven maakt geen gebruik van steunmaatregelen van de overheid. Iets meer dan 10 procent heeft bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst aangevraagd, en eenzelfde percentage doet een beroep op de NOW-regeling.

Hoewel sommige bedrijven verwachten dat de omzet in het derde kwartaal wat zal tegenvallen, denkt 20 procent van de bedrijven zelfs een hogere omzet te boeken dan gepland.

De positieve inslag blijkt ook uit het personeelsverloop. Maar liefst 40 procent is nog altijd op zoek naar nieuw gekwalificeerd personeel.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond