Deel dit artikel
-

Nederlandse Ellerdale uit Silicon Valley overgenomen

Ellerdale, de startup van de Nederlandse Arthur van Hoff, is overgenomen door Flipboard, een bedrijf verantwoordelijk voor een sociaal tijdschrift op de iPad.

Ellerdale gebruikt een semantische analyse op meerdere real-time datastromen. Zo kreeg het bedrijf als een van de eerste de beschikking van Twitter over de zogenaamde full firehose, de volledige informatiestroom van berichten.

Ellerdale indexeert verschillende sociale bronnen, waaronder Twitter. Dagelijks worden maar liefst 50 miljoen tweets geïndexeerd en doorzoekbaar gemaakt op onderwerp.

Semantische informatie legt een connectie tussen verschillende bronnen. Het is bijvoorbeeld al mogelijk om een lijst van pizzeria’s te zoeken uit een bepaalde buurt. Wil iemand weten welke pizzeria’s zich naast een Starbuck bevinden, dan is daar geen lijst van te vinden. Terwijl zowel de gegevens van pizzeria’s als van Starbucks online te vinden zijn. Met semantische search wordt de informatie aan elkaar gekoppeld en ontstaan er nieuwe verbintenissen.

Fliboard maakt het sociale magazine voor de iPad waarmee lezers op een makkelijke en visuele manier content kunnen bekijken en delen van sociale netwerken als bijvoorbeeld Facebook en Twitter.

Ellerdale haalt relevante en waardevolle data uit informatiestromen van sociale netwerken. Het doorzoekt 70 miljoen berichten per dag. Deze data wordt gebruikt bij de volgende uitgave van Flipboard. De gebruiker kan met de technologie van Ellerdale, content voorgeschoteld krijgen die relevant is en de zogenoemde trending topics.

Arthur van Hoff, oprichter van Ellerdale, schreef ooit de eerste Java code bij Sun, bracht Marimba naar de beurs, verkocht zijn Strangeberry aan Tivo en daarna Zing aan Dell. Met de overname, waar verder geen prijskaartje aan gehangen wordt, stapt Hoff tevens over en wordt hij CTO bij Flipboard. Dat de twee bedrijven samengaan lijkt een logische stap.

De oprichters van Flipboard, Mike McCue en Evan Doll, richtten Flipboard begin dit jaar op en ontvingen eerder 10,5 miljoen aan investering van Kleiner Perkins Caufield & Byers en Index Ventures. McCue en Doll hebben een verleden bij Apple, Netlfix, Aardvark en Adobe.

Eerder toonde Emerce een video waarin Michiel Frackers Hoff interviewt in Silicon Valley.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond