Deel dit artikel
-

Nederlandse Lipperhey breidt uit naar Amerika

Lipperhey, een bedrijf dat een online website-analysetool brengt, gaat zich, drie maanden na de start richten op de markt in de Verenigde Staten. De introductie over de grens valt samen met de verbeterde versie van de dienst.

Gebruikers kunnen na aanmelding tegoeden kopen om analyses van een site uit te voeren. De online dienst analyseert zowel de eigen site als die van concurrenten.

Een veelgehoorde opmerking is dat Lipperhey de SEO-score baseert op 3 keywords. Dit zou niet representatief zijn. Marc Noët van Lipperhey laat weten dat Lipperhey enkel een oordeel geeft: "Waar liggen de fouten en hoe kan je dat verbeteren, dat geven wij aan. Het is aan de SEO-bedrijven, de websitebouwers of -eigenaren om dat te implementeren."

Winst

Het succes in Nederland maakt dat het bedrijf nu wil doorstoten naar de Verenigde Staten. Marc Noët wil geen cijfers geven, maar laat nog wel los dat de cashflow van het project positief is: "We maken winst."

In de testomgeving van de eerste versie lieten gebruikers weten dat er ook vraag was naar een dergelijk product in de Verenigde Staten. "De plannen hadden we al, het syteem is zo opgebouwd dat het ook in andere landen opgezet kan worden", aldus Noët.

Nieuwe features

De versie die in de Verenigde Staten is gelanceerd, komt ook in Nederland beschikbaar. Er is onder meer een quick scan toegevoegd, waarmee iemand zonder in te loggen een kleine scan op een site kan laten doen. Daarbij worden 5 quick wins gegeven. Noët: "Het is een eerste stap in de verbetering van de site." De scan geeft direct een analyse van twintig pagina’s en presenteert de verbeterpunten. Na registratie volgt de gratis analyse van de volledige website. Tegen betaling kan er tegoed worden gekocht voor uitgebreidere rapporten.

Nieuw in de dienst is de overall score. Zaken als onder meer populariteit en techniek worden allemaal meegenomen en samengevat in een score. Hier is een affiliateprogramma aan gekoppeld. Er kan op de website een button worden geplaatst met de algemene score. Elke maand wordt er een scan gedaan en wordt de score opnieuw gegeven. Wanneer iemand zich via deze button aanmeldt bij Lipperhey, komt er bij de button-eigenaar een tegoed bij waarmee nieuwe analyses uitgevoerd kunnen worden. Wanneer er een betaling plaatsvindt, dan krijgt degene die de persoon aanbracht 30 procent van het betaalde bedrag.

Verrijking

De verbeterde versie van de tool belooft een uitgebreider rapport met gedetailleerde informatie. Het lijkt vooral om een verrijking te gaan. Bijvoorbeeld de dode links die werden gerapporteerd, daar is de informatie aan gekoppeld waar deze op de site te vinden zijn. Dit was in het vorige rapport al wel voorhanden, maar nog niet duidelijk of goed gekoppeld. Daarnaast worden externe bronnen aangehaald om daadwerkelijk stappen uit te voeren om verbeteringen aan te brengen. Kleine how to’s als het ware.

Er staat inmiddels alweer een derde versie op de planning. Wanneer deze komt, daar wil Noët niks over zeggen. Deels omdat er rond die tijd ook een tweede Lipperhey-product op de markt komt. Over dit laatste wil Noët alleen het volgende kwijt: "Gebruikers moeten nu nog naar onze site toegaan. Dat brengen we naar de gebruikers toe, op zo’n manier dat ze het zelf lokaal kunnen draaien." Een onderdeel hiervan is de speciale Lipperhey-software voor SEO-bureau’s dat het bedrijf op de markt wil brengen.

Deel dit bericht

5 Reacties

PJ

Fantastisch product, gebruik het al een tijdje en erg tevreden!

Wouter Kiel

Leuk! Altijd goed als een Nederlands technologiebedrijf buiten de grenzen denkt. Succes mannen!

Jan Dirkzwager

Leuk, gefeliciteerd.De verbeteringen die zijn doorgevoerd zijn erg nuttig.We hopen in ieder geval dat we met onze input hebben kunnen helpen daarmee. Onze opdrachtgevers reageren in ieder geval positief. Veel succes in de states! 

Fred van Rijswijk

Is de grootste concurrent niet gevestigd in de Verenigde Staten, seomoz.org?

Wouter Kiel

@FredSEOmoz doet aan full service SEO consultancy. Ze hebben een enorme lading tools die ze daarvoor gebruiken, zoals Linkscape, maar die zijn niet helemaal te vergelijken met de Lipperhey tool.  Lipperhey vertelt je dat je site wel eens ruk kon zijn en dan klop je in Amerika aan bij SEOmoz om je te adviseren bij het fiksen ervan, dat is ongeveer de verhouding.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond